Subsidie warmtepomp particulieren

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Subsidie warmtepomp » Subsidie warmtepomp particulieren
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Subsidie warmtepomp particulieren

Warmtepomp subsidie voor particulieren aanvragen? Er zijn vele soorten warmtepompen voor bedrijven en de particulier beschikbaar waar voor elk type een aparte subsidie aan te vragen is. In het algemeen zijn deze installaties bijzonder milieuzuinig waardoor u eveneens op de kosten van uw warm water en gas bespaart. Genoeg reden dus om een subsidie voor een warmtepomp als particulier aan te vragen.

Lucht-lucht warmtepomp subsidie particulier

Voor dit type kunnen particulieren geen warmtepomp subsidie aanvragen. De lucht-lucht warmtepomp is al relatief laag in prijs en het rendement is in vergelijking minder hoog. Een dergelijke installatie onttrekt warmte uit de omgevings- of ventilatielucht om de binnenvertrekken van een particuliere woning te verwarmen.

Lucht-water warmtepomp subsidie particulier

De subsidie die voor de lucht-water warmtepomp aan particulieren wordt verstrekt ligt iets hoger dan die voor een hybride installatie. In dit geval wordt de warmte uit de omringende lucht gehaald om het leidingwater van uw centrale verwarming of sanitaire voorziening te verwarmen.

Hybride installatie voor particulieren

Een subsidie op een hybride warmtepomp voor particulieren ligt ergens tussen €1.100,- en €1.500,-. Deze installaties kunnen een CV ketel voor een groot deel vervangen. Wat voor een reductie zorgt op uw gas- en warm waterrekening. De gemiddelde kosten die u kwijt bent aan de aanleg van een dergelijk systeem ligt rond de €5.000,- tot de €7.500,-.

Water-water warmtepomp subsidie

De subsidies die particulieren kunnen aanvragen voor een water-water warmtepomp zijn hoger dan die voor de installaties die gebruik maken van warmte onttrekking uit lucht. De reden hiervoor is dat dit apparaat efficiënter warmte gegenereerd. De kosten voor het aanleggen van een warmtepomp in een bestaande woning voor particulieren ligt echter wel hoger. Zo rond de €10.000,- tot €20.000,-. Dat komt door de prijs van de boringen om de installatie operationeel te krijgen. Een subsidie voor dit soort warmtepomp ligt voor particulieren rond de €2.500,- en €3.500,-.

Grond-water warmtepomp subsidie

Een subsidie op een grond-water warmtepomp voor particulieren is de hoogste die men kan krijgen. Het rendement van dit type installatie is het hoogste van allen en wordt daarom het best gesubsidieerd. De aanlegkosten van dit toestel zijn afhankelijk van de wijze waarop het buizennetwerk in de aarde geplaatst wordt (via horizontale of verticale plaatsing). De grondboringen hebben de grootste invloed op de prijs. Een algehele installatie kan men schatten op zo’n €10.000,- tot €25.000,-. De subsidie op deze warmtepomp die particulieren hiervoor kunnen krijgen is vanwege de variërende aanlegmethoden niet goed in te schatten.

Direct particuliere warmtepomp subsidie aanvragen

Zoals u weet, vist u met de warmtepomp subsidie voor particulieren uit dezelfde vijver als bedrijven. Warmtepomp BNL staat u bij in de regelgeving omtrent de subsidie en het aanvragen van deze financiële tegemoetkoming voor particulieren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt