Subsidie warmtepomp particulieren 2018-03-07T18:11:35+00:00
Home » Subsidie warmtepomp » Subsidie warmtepomp particulieren

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Subsidie warmtepomp particulieren

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie op een warmtepomp voor particulieren? Er zijn vele soorten warmtepompen voor bedrijven en de particulier beschikbaar waar voor elk type een aparte subsidie aan te vragen is. In het algemeen zijn deze installaties bijzonder milieuzuinig waardoor u eveneens op de kosten van uw warm water en gas bespaart. Genoeg reden dus om een subsidie voor een warmtepomp als particulier aan te vragen.

Lucht-lucht warmtepomp subsidie

Voor dit type kunnen particulieren geen warmtepomp subsidie aanvragen. De lucht-lucht warmtepomp is al relatief laag in prijs en het rendement is in vergelijking minder hoog. Een dergelijke installatie onttrekt warmte uit de omgevings- of ventilatielucht om de binnenvertrekken van een particuliere woning te verwarmen.

Lucht-water warmtepomp subsidie

De subsidie die voor de lucht-water warmtepomp aan particulieren wordt verstrekt ligt iets hoger dan die voor een hybride installatie. In dit geval wordt de warmte uit de omringende lucht gehaald om het leidingwater van uw centrale verwarming of sanitaire voorziening te verwarmen.

Hybride installatie

Een subsidie op een hybride warmtepomp voor particulieren ligt ergens tussen €1.100,- en €1.500,-. Deze installaties kunnen een CV ketel voor een groot deel vervangen. Wat voor een reductie zorgt op uw gas- en warm waterrekening. De gemiddelde kosten die u kwijt bent aan de aanleg van een dergelijk systeem ligt rond de €5.000,- tot de €7.500,-.

Water-water warmtepomp subsidie

De subsidies die particulieren kunnen aanvragen voor een water-water warmtepomp zijn hoger dan die voor de installaties die gebruik maken van warmte onttrekking uit lucht. De reden hiervoor is dat dit apparaat efficiënter warmte gegenereerd. De kosten voor het aanleggen van een warmtepomp in een bestaande woning voor particulieren ligt echter wel hoger. Zo rond de €10.000,- tot €20.000,-. Dat komt door de prijs van de boringen om de installatie operationeel te krijgen. Een subsidie voor dit soort warmtepomp ligt voor particulieren rond de €2.500,- en €3.500,-.

Grond-water warmtepomp subsidie

Een subsidie op een grond-water warmtepomp voor particulieren is de hoogste die men kan krijgen. Het rendement van dit type installatie is het hoogste van allen en wordt daarom het best gesubsidieerd. De aanlegkosten van dit toestel zijn afhankelijk van de wijze waarop het buizennetwerk in de aarde geplaatst wordt (via horizontale of verticale plaatsing). De grondboringen hebben de grootste invloed op de prijs. Een algehele installatie kan men schatten op zo’n €10.000,- tot €25.000,-. De subsidie op deze warmtepomp die particulieren hiervoor kunnen krijgen is vanwege de variërende aanlegmethoden niet goed in te schatten.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!