Warmtepomp aansluiten op centrale verwarming 2018-03-08T11:20:15+00:00
Home » Warmtepomp CV » Warmtepomp aansluiten op centrale verwarming

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepomp aansluiten op centrale verwarming

Wilt u graag een warmtepomp aansluiten op uw centrale verwarming? Onze professionele installateurs sluiten uw warmtepomp aan op uw CV ketel en zorgen ervoor dat uw installatie een hoog rendement heeft. Deze apparaten zijn zeer milieuvriendelijk en gebruiken hernieuwbare energie afkomstig uit lucht in de directe omgeving. Dat maakt deze installaties vele malen rendabeler, maar ook schoner, dan een traditionele gasketel of stookolieketel. Hiermee kunt u op uw kosten van gas en water besparen en daarbovenop zijn er nog subsidies beschikbaar om de prijs bij aankoop te verlagen.

Indien u een warmtepomp laat aansluiten op een centrale verwarming is dat niet alleen goed voor het milieu, maar is dat ook financieel aantrekkelijk. Lees er hieronder meer over.

Werking van een warmtepomp met CV aansluiting

Door een warmtepomp aan te sluiten op uw centrale verwarming kan uw CV ketel de warmte uit de omgevingslucht goed benutten. Bij de meeste modellen zuigt een ventilator relatief warme ventilatie- of buitenlucht aan. Deze wind blaast langs een buizennet met een koelvloeistof. Hieraan wordt de warmte uit de lucht aan afgestaan.

De verwarmde koelvloeistof wordt door het systeem gepompt en belandt bij de aansluiting tussen de warmtepomp en de centrale verwarming. Hier wordt het koelmiddel via een efficiënt en prijs besparend proces verhit en komt de opgeslagen energie vrij. De warmtepomp geeft dan via de aansluiting naar de centrale verwarming de opgewekte energie door, waardoor de HR ketel niet hoeft te stoken en het leidingwater heet wordt. Er zijn nog andere installaties beschikbaar die een warmtepomp aansluiten op een centrale verwarming.

Aansluiten van diverse warmtepompsystemen

U hebt de keuze in diverse manieren om een warmtepomp op uw centrale verwarming aan te sluiten. Zo zijn er twee typen installaties die de omringende lucht gebruiken als energiebron. Dit zijn bijvoorbeeld de lucht-lucht en de lucht-water warmtepompen, welke vrij lage kosten hebben. Daar tegenover staan de grond-water en de water-water warmtepompen, die weliswaar hoger in prijs zijn, maar die tevens rendabeler zijn.

De installatie voor elk van deze pompsystemen is zeer uiteenlopend, waardoor de kosten per installatie erg van elkaar verschillen. De werking van ieder toestel is echter wel vergelijkbaar en is in ieder geval milieuvriendelijker dan de huidige CV ketels en boilers die op huishoudens zijn aangesloten. Daarom bent u in elk geval milieuzuinig bezig wanneer u uw warmtepomp laat aansluiten op uw centrale verwarming.

Warmtepomp kopen voor uw centrale verwarming

Overweegt u om een warmtepomp te kopen die u op uw centrale verwarming kunt aansluiten? Dan kunt u daarvoor een aantrekkelijke subsidie aanvragen. De verlaging in prijs kan zo’n €500,- tot €3.500,- bedragen, afhankelijk van welk rendement de installatie heeft en welk model het is.

Wilt u ook een gesubsidieerde warmtepomp kopen om aan te sluiten op uw centrale verwarming? Koop er dan een bij ons professionele installatiebedrijf.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!