Warmtepomp subsidie aanvragen 2019-02-15T13:15:35+00:00
Home » Subsidie warmtepomp » Warmtepomp subsidie aanvragen

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepomp subsidie aanvragen

U kunt een warmtepomp subsidie aanvragen als bedrijf of particulier. De overheid heeft vele aantrekkelijke prijsverlagingen voor allerlei typen installaties. Doordat deze toestellen zo ontzettend milieubesparend zijn kunt u voor een nieuwe warmtepomp een flinke subsidie aanvragen. Afhankelijk van het rendement en de efficiëntie van de werking wordt de hoogte van dit bedrag bepaald. Hieronder leest u meer over op welke warmtepompen u een subsidie kunt aanvragen en wat de hoogte hiervan is. Meer weten over warmtepomp subsidie en het aanvragen hiervan? Lees hieronder verder!

Warmtepomp subsidie aanvragen voor particulieren en bedrijven

Als bedrijf én als particulier zijn er diverse soorten warmtepompen waarvoor u subsidie kunt aanvragen. De installaties die te verkrijgen zijn, zijn hoofdzakelijk in te delen in twee groepen. De eerste groep apparaten gebruikt lucht als energiebesparende bron en de andere groep gesubsidieerde warmtepompen gebruikt grond of grondwater als bron. Voor deze laatste groep zijn boringen nodig.

De lucht-lucht warmtepomp is de goedkoopste installatie die beschikbaar is. De montage is eenvoudig, omdat dit apparaat gebruikmaakt van de omringende lucht of van hergebruikte ventilatielucht die makkelijk toegankelijk is. Vanwege de lage aankoopprijs en het relatief lagere rendement verstrekt de overheid hiervoor geen subsidies. De kosten hiervoor zijn vanaf €2.500,-.

Subsidie op hybride en lucht-water warmtepompen aanvragen

Een hybride warmtepomp vervangt uw gasketel voor het grootste gedeelte van de tijd. Het zorgt voor het op temperatuur houden van de centrale verwarming. De prijs voor dit combisysteem ligt rond de €5.000,-. De subsidie die men voor deze warmtepomp kan aanvragen is gemiddeld €1.100,- tot €1.500,-.

Een vergelijkbare installatie is de lucht-water warmtepomp. Het verschil met een lucht-lucht toestel is dat deze een hoger rendement levert en de watervoorziening in een woning op temperatuur houdt in plaats van de binnenlucht. Bedrijven en particulieren kunnen voor deze warmtepomp een subsidie aanvragen die vlak boven die van een hybride warmtepomp ligt. Gewoonlijk heeft de aanleg van deze installaties een prijs van €5.000,- tot €10.000.

Subsidie op geothermische warmtepompen aanvragen

Een water-water warmtepomp is zeer rendabel en daarom is de subsidie die men daarvoor aan kan vragen een stuk hoger. De kosten om zo’n apparaat te installeren liggen overigens relatief hoog, mede vanwege de benodigde boringen om het grondwater te bereiken. De gemiddelde kostprijs is €10.000,- tot €20.000,-. En prijsverlagingen liggen rond €2.500,- en €3.500,-.

De meest rendabele installatie voor zowel particulieren als bedrijven is de grond-water warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. Dit geothermische systeem is kan men kopen voor zo’n €10.000,- tot €25.000,-. Ook hierbij hebben de boringen de meeste invloed op de kosten. Daarnaast zijn er verschillende type van installatie beschikbaar (verticaal of horizontaal). Het is daarom vooraf lastig om een prijsindicatie te geven. Een subsidie aanvragen voor dit soort warmtepomp is gemiddeld genomen wel het meest voordeligst.

Wilt u ook graag een subsidie voor uw warmtepomp aanvragen als bedrijf of particulier? Doe dat dan bij ons professionele installatiebedrijf.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!