Warmtepomp CV kosten 2018-03-08T11:11:05+00:00
Home » Warmtepomp CV » Warmtepomp CV kosten

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepomp CV kosten

Indien u een warmtepomp aan uw CV wilt sluiten tegen lage kosten zit u bij ons installatiebedrijf op de juiste plaats. Onze installateurs kunnen een warmtepomp aansluiten op uw centrale verwarming, opdat u kosten kunt besparen op uw energieverbruik. Een dergelijk toestel heeft een verminderde uitstoot ten opzichte van oudere verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van een gasketel of stookolieketel. U denkt dus niet alleen aan uw portemonnee, maar ook aan het milieu.

Hieronder leest u meer over de werking van zo’n pompsysteem, over welke installaties de kosten nog meer kunnen reduceren en over subsidies waarmee u uw warmtepomp met CV aansluiting tegen lagere kosten kunt kopen.

Zuinige werking van een warmtepomp met CV

Zoekt u een milieuzuinig manier om met een warmtepomp en CV lagere kosten voor uw energieverbruik te bewerkstelligen? De handige wisselwerking tussen een warmtepomp en een centrale verwarming zorgen ervoor dat u enkel kosten hebt voor uw gas wanneer erbij gestookt moet worden.

Doorgaans is bijstoken niet nodig, omdat het apparaat ervoor zorgt dat er voortdurend warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht wordt onttrokken die binnenshuis goed gebruikt kan worden. Met name het hergebruiken van ventilatielucht draagt bij aan een hoger rendement en een lagere prijs. Kostbare warmte, die anders verloren zou gaan in de buitenlucht, wordt voortijdig opgevangen en volledig benut om de kosten beperkt te houden.

Al met al zorgt de algehele werking van het toestel ervoor dat er relatief weinig elektriciteit nodig is om de kringloop in stand te houden. Er kan daardoor meer energie gegenereerd worden door de warmtepomp met CV dan er qua kosten in gestopt wordt.

Verschillende warmtepomp aansluitingen

Er zijn verschillende warmtepompen voor uw CV ketel om uw kosten op de energierekening in te perken. Zo kan men een lucht-water of een lucht-lucht warmtepomp op de centrale verwarming aansluiten, om hernieuwbare energie uit de lucht te halen. Er zijn alternatieven beschikbaar tegen hogere prijzen, maar deze leveren wel ook meer rendement op. In dat geval kunt u denken aan de grond-water en water-water warmtepompen om de kosten voor het gebruik van de centrale verwarming terug te dringen. Deze laatste pompsystemen hebben nauwelijks extra stookkosten nodig en zijn daarom een erg milieuvriendelijke keuze om te kopen.

Kostenverlagende subsidie op uw warmtepomp CV

Er zijn verschillende subsidies voor uw warmtepomp CV beschikbaar om de kosten te verlagen. Omdat de werking en het rendement van de verkrijgbare modellen zo uiteenlopend zijn, zijn de prijsreducties dat evenzeer. Kostenverlagende subsidies zijn er vanaf €500,- tot zo’n €3.500,-. Voor een installatie van een warmtepomp aan een CV kunnen de kosten met zo’n €500,- verlaagd worden.

Wenst u ook een energiezuinige warmtepomp voor uw CV te kopen tegen lagere kosten? Vraag dan de offerte aan bij ons gecertificeerde installatiebedrijf.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!