Warmtepomp CV 2018-03-08T11:07:30+00:00
Home » Warmtepomp CV

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepomp CV (centrale verwarming)

Wanneer u in uw huis van een centrale verwarming gebruikmaakt, heeft u een bron nodig om het water op te warmen. Een warmtepomp op uw CV aansluiten is hier een goede optie voor. Momenteel zijn er diverse ‘ouderwetse’ verwarmingssystemen op de markt, die allen gebruikmaken van fossiele brandstof. Denk hierbij aan een gasketel of een stookolieketel. Wanneer u een warmtepomp gebruikt om uw centrale verwarming van warmte te voorzien, denkt u niet alleen aan het milieu, maar profiteert u ook van diverse financiële voordelen. Lees er direct meer over!

Verminderde uitstoot

Wanneer u een warmtepomp op uw CV-systeem aansluit, stoot u minder CO2 uit. In vergelijking met een ‘normale’ gasketel beperkt u de uitstoot van koolstofdioxide met ruim 30%. Als u dit vergelijkt met een stookolieketel, vermindert u de uitstoot zelfs met meer dan 50%. Dit maakt het aanleggen van een warmtepomp en deze aansluiten op uw CV-systeem in ieder geval op milieutechnisch vlak een zeer interessante optie.

Welke warmtepompen kunnen aangesloten worden op de centrale verwarming?

Wanneer men het heeft over het aansluiten van een warmtepomp op de centrale verwarming, heeft men het in de regel over een hybride systeem. Hierdoor neemt de CV ketel het over wanneer de warmtepomp aan haar maximale capaciteit zit. Toch is dit niet altijd het geval.

Wanneer men het over een hybride warmtepomp heeft, waar de CV ketel het overneemt, heeft men het over het algemeen over een twee-onder-één-kapsysteem, zoals:

  • Lucht-water warmtepomp met cv ketel
  • Lucht-water warmtepomp met cv ketel en zonne-energie
  • Lucht-lucht warmtepomp met cv ketel

Echter kunt u ook uw eigen hybride systeem creëren, zoals door een lucht-water warmtepomp op uw HR CV ketel aan te sluiten.

Recht op subsidie

Een warmtepomp op de CV ketel aansluiten kan relatief hoge kosten met zich meebrengen. Wanneer u deze in uw woning wilt aanleggen, is het dan ook prettig om een financiële tegemoetkoming te krijgen. Om het gebruik van deze systemen te bevorderen, heeft de overheid via gemeentes dan ook een subsidiebudget beschikbaar gesteld. Afhankelijk van het type warmtepomp waar u in investeert, varieert de gemiddelde subsidie tussen de €500,- en €3.500,-. De subsidie voor een warmtepomp die wordt aangesloten op uw centrale verwarming ligt zo rond de €500,-, maar de investering ligt ook relatief laag. Hierdoor wordt de terugverdientijd van uw combisysteem toch flink beperkt.

Vrijblijvend advies over een warmtepomp op uw cv ketel

Bij het aansluiten van een warmtepomp op uw CF ketel en het creëren van een hybride systeem komt een en ander kijken. Elke installatie is maatwerk. Het is daarom ook aan te raden om het aanleggen van de warmtepomp in uw woning en het aansluiten op de centrale verwarming over te laten aan een professionele, gecertificeerde installateur. Wij beschikken over diverse installateurs, die u vrijblijvend van advies kunnen voorzien. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!