Warmtepomp kopen 2018-10-29T14:44:49+00:00
Home » Warmtepomp kopen

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepomp kopen

Wanneer u een warmtepomp wilt kopen, komt hier een en ander bij kijken. Het klinkt als een cliché, maar bij de aanleg van een installatie heeft ieder huis zijn eigen situatie en bovendien heeft ieder huishouden een ander verbruik. Voordat u een warmtepomp aanschaft, is het dan ook aan te raden om u te laten adviseren over de prijs door een gecertificeerd installateur. Laat daarom uw huidige situatie in kaart brengen, voordat u een warmtepomp koopt. Hieronder helpen wij u alvast op weg.

Hoe kies ik de juiste warmtepomp?

Allereerst is het belangrijk om de juiste warmtepomp te kopen. Er zijn diverse installaties, met ieder zijn voor- en nadelen. Voor elke situatie, zowel nieuwbouw of renovatie, zijn diverse mogelijkheden. Er zijn 3 warmtepompsoorten op de markt:

  • Een warmtepomp die energie uit lucht haalt
  • Een warmtepomp die energie uit de grond haalt
  • Een hybride warmtepomp, die gekoppeld wordt aan uw cv ketel

Om u een idee te geven wat de voor- en nadelen van een systeem kunnen zijn, hebben wij een overzicht van de diverse installaties voor u gemaakt.

  • Warmtepompboiler (lage prijs, beperkte inzetbaarheid)
  • Hybride warmtepomp (lage prijs, laag rendement, cv ketel noodzakelijk)
  • Lucht-lucht warmtepomp (lage prijs, laag rendement)
  • Lucht-water warmtepomp (gemiddelde prijs, gemiddeld rendement)
  • Water-water warmtepomp (hoge prijs, hoog rendement)
  • Grond-water warmtepomp (hoge prijs, hoog rendement)

Hoe zit het met subsidies?

Een warmtepomp kopen is een grote investering. Alhoewel u uw investering gegarandeerd terugverdient, heeft u niet altijd direct het geld beschikbaar. Om het aanleggen van warmtepompen in woningen aan te moedigen, heeft de overheid dan ook budget vrijgemaakt om initiatiefnemers te kunnen subsidiëren. Door deze subsidies kunt u de terugverdientijd van uw systeem vaak met enige tijd verkorten.

De subsidie voor warmtepompen loopt flink uiteen. Voor sommige hybride warmtepompen krijgt u soms maar enkele honderden euro’s gesubsidieerd, terwijl u bij andere geothermische warmtepompen een subsidie van duizenden euro’s tegemoet kunt zien. Het belangrijkste bij het kopen van een warmtepomp is dan ook om u uitgebreid te laten adviseren door een gecertificeerde installateur.

Advies bij het kopen van uw warmtepomp

Hier bent u op de juiste plek om u van advies te laten voorzien bij het kopen van een warmtepomp. Wij nemen uw huidige situatie op en ontwerpen een systeem op maat voor u, voor optimaal rendement. Tevens kunnen wij u ook na installatie blijven helpen, door uw installatie op periodieke wijze te controleren. Heeft u interesse om een warmtepomp te kopen, neem dan contact met ons op en laat u adviseren door onze installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!