Warmtepomp CV installatie

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepomp CV » Warmtepomp CV installatie
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepomp CV installatie

Wilt u een warmtepomp op uw CV installatie aansluiten? Bij ons professionele installatiebedrijf bent u op de juiste plek. Dergelijke toestellen zijn uiterst milieuvriendelijk, besparen op uw kosten en worden daarnaast op de prijs goed gesubsidieerd. Een centrale verwarming die is aangesloten op een warmtepomp heeft een sterk verminderde CO2 uitstoot ten opzichte van een CV installatie die een aansluiting heeft op een ouderwetse stookolieketel of gasketel. Door een warmtepomp te kopen voor uw CV installatie bent u dus niet alleen financieel in het voordeel, maar ondersteunt u het milieu eveneens. Lees hier meer over een warmtepomp op de centrale verwarming (cv) aansluiten.

Werking van een warmtepomp installatie

Ondanks verschillende soorten warmtepompen die uw CV installatie kunnen ondersteunen, is de werking van alle modellen overeenkomstig. Een populair model dat warmte uit de buitenlucht gebruikt werkt als volgt.

Een ventilator blaast warme lucht van buiten of uit de ventilatieafvoer langs een buizenstelsel gevuld met koelvloeistof. Het koelmiddel neemt overtollige warmte in zich op en transporteert die naar de HR ketel. Daar wordt het koelmiddel verhit tot een heet gas en kan de warmtepomp warmte overdragen op de CV installatie. Dit proces is bijzonder efficiënt en draagt bij aan een lage prijs voor de energievoorziening van uw centrale verwarming. Doorgaans hoeft de CV-ketel niet bij te stoken, waardoor u met een dergelijke warmtepomp installatie op uw kosten bespaart.

Installatie op cv voor diverse warmtepompen

Op markt zijn diverse warmtepomp installaties voor uw CV-ketel beschikbaar. Deze verschillen aanzienlijk in prijs, maar ook in de mate dat deze kosten reduceren. Elk heeft een eigen rendement en een eigen wijze om te installeren. Met name de verbouwingkosten die bij de aansluiting komen kijken beïnvloeden de prijzen van een montage.

De laagste in prijs zijn de warmtepompen die middels een lucht-lucht of lucht-water verbinding warmte aan uw huishouden of centrale verwarming kunnen afstaan. De apparaten die hoger in prijs zijn, zijn echter ook milieubesparender en verlagen de kosten voor uw gas- en warm watervoorziening aanzienlijk. Dat zijn de water-water en grond-water gekoppelde warmtepompen voor uw CV installatie.

Warmtepomp kopen voor uw CV installatie

Als u zover bent om een warmtepomp te kopen voor uw CV installatie, dan kunt u daarop nog een subsidie op de aankoopprijs verwachten. De overheid verstrekt kostenverlaging op ieder type pompsysteem. Niet elk apparaat krijgt daarom dezelfde verlaging in prijs. Zo kunt u de kosten gemiddeld verminderen met €500,- tot €3.500,-. Voor een warmtepomp met CV installatie kunt u rekenen op een reductie van zo’n €500.-

Wilt u ook een milieuzuinige warmtepomp kopen om op uw CV installatie aan te sluiten? Neem dan snel contact op met onze installateurs.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt