Ventilatiewarmtepomp

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Ventilatiewarmtepomp
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Ventilatiewarmtepomp

Ventilatiewarmtepomp kopen? Een ventilatiewarmtepomp, ook wel ventilatielucht warmtepomp, is een kleine warmtepomp die geïnstalleerd kan worden in huizen die gebruikmaken van een mechanische ventilatie. De installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om een ruimte te verwarmen. Op deze manier wordt er energie bespaard en gaat de energierekening omlaag. Daarbij ligt de prijs relatief laag en bestaan er mogelijkheden tot subsidie. Lees direct verder over een ventilatiewarmtepomp kopen!

Mechanische ventilatie warmtepomp

Een ventilatielucht warmtepomp haalt energie uit afgezogen lucht en brengt deze terug in de centrale verwarming. Deze ventilatiewarmtepomp sluit vooral goed aan op huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd. Veel van deze huizen hebben namelijk een mechanisch afzuigsysteem voor ventilatie. Hierbij wordt de warmte lucht afgezogen en komt de koude buitenlucht naar binnen. De ventilatiewarmtepomp werkt in de meeste gevallen samen met de cv ketel. Dit komt door het feit dat de hoeveelheid warmte die de ventilatielucht warmtepomp levert, wordt beperkt door de hoeveelheid lucht die ververst dient te worden. De warmtepomp komt in de meeste gevallen dan ook in de plaats van de ventilatorbox.

Prijs en kosten ventilatiewarmtepomp

Met de ventilatiewarmtepomp, die inspeelt op mechanische ventilatie, kunt u een hoop besparen. Hier zit echter wel een prijs aan verbonden. Wanneer men een ventilatielucht warmtepomp zonder cv ketel wil installeren, moet er gedacht worden aan een prijs tussen de €2.500,- en €5.000,-. Bij het installeren van de mechanische ventilatiewarmtepomp mét cv ketel, varieert de prijs tussen de €3.500 en €6.000. In beide gevallen kan er wel subsidie aangevraagd worden, die kan oplopen tot wel €1.500,-! Hierdoor kunt u de prijs drukken en vallen de kosten van de ventilatiewarmtepomp relatief mee!

Besparen met de ventilatielucht warmtepomp

Alhoewel het een redelijke investering met een hoge prijs is, kan men een hoop besparen met de ventilatielucht warmtepomp. De grootste winst zit in het gebruiken van meer stroom en minder gas. Gas is een fossiele brandstof, die vooral in de toekomst steeds duurder gaat worden. Met de ventilatiewarmtepomp bespaar je al gauw tussen de 30% en 50% aan gas, waarbij je slechts 10% tot 15% mee elektriciteit gaat gebruiken.

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt alleen de mechanische ventilatielucht als bron om te kunnen verwarmen. Deze ventilatielucht is relatief warm. Het is dus een uitermate geschikte bron voor de warmtepomp. De ventilatielucht warmtepomp heeft hierdoor dan ook een hoog rendement (COP van 4.0-4,5) ten opzichte van een cv ketel (COP van 2,7).

Direct een ventilatiewarmtepomp kopen

Direct een ventilatiewarmtepomp kopen? De ventilatielucht warmtepomp is een zeer duurzame optie wanneer uw woning gebruik maakt van mechanische ventilatie. Je bespaart hiermee al snel honderden euro’s per jaar en in de toekomst alleen maar meer. Meer weten over de prijs van deze ventilatielucht warmtepomp? Neem contact op en laat u vrijblijvend informeren over een ventilatielucht warmtepomp kopen!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt