Subsidie warmtepomp bedrijven

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Subsidie warmtepomp » Subsidie warmtepomp bedrijven
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Subsidie warmtepomp bedrijven

Er zijn diversie subsidies op warmtepompen voor bedrijven beschikbaar. Deze toestellen zijn bijzonder energiebesparend en kosteneffectief hierom verstrekt de overheid voor ieder type installatie een passende subsidie. Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn deze prijsverlagingen aan te vragen. Een bedrijf dient in dat geval te beschikken over een geldig KvK-nummer, is de eigenaar van de investering, laat het apparaat in Nederland installeren en is nog geen verkoopovereenkomst aangegaan voor aanvraag van de subsidiëring. Wilt u meer weten over een het soort subsidie op een warmtepomp voor bedrijven? Lees dan gauw verder.

Lucht-lucht warmtepomp subsidie

Er is geen subsidie beschikbaar voor een lucht-lucht warmtepomp voor bedrijven. Reden hiervoor is dat deze installaties al relatief laag geprijsd zijn. Verder zijn de verbouwingskosten en het aanleggen van een dergelijke installatie in een bestaande woning evenzo erg laag. Het apparaat maakt namelijk gebruik van de buitenlucht of ventilatielucht om de temperatuur binnen het bedrijf hoog te houden. Die lucht is als duurzame energiebron vrij toegankelijk, waardoor er geen prijzige ingrepen nodig zijn. Voor deze warmtepomp stelt de overheid geen subsidie beschikbaar, ook niet aan bedrijven en organisaties.

Lucht-water warmtepomp subsidie

Bedrijven kunnen wel subsidie krijgen op een lucht-water warmtepomp. Deze installaties maken gebruik van dezelfde techniek om warme lucht te gebruiken als bron van hernieuwbare energie. Het verschil zit in de methode van warmteoverdracht naar het huishouden. In dit geval wordt het leidingwater van de centrale verwarming of de CV ketel verwarmd in plaats van de binnenlucht. De gemiddelde kostprijs voor zo’n systeem is €5.000,- à €10.000,-.

Gesubsidieerde hybride systeem

Een bedrijf kan ook subsidie krijgen op een hybride warmtepomp. Deze vervangt gedeeltelijk de werking van een CV ketel. De aankoopprijs ligt rond de €5.000,- tot €7.500,-. Op de aanleg in een bestaande woning van dit type warmtepomp is subsidie beschikbaar van €1.100,- à €1.500,-.

Water-water warmtepomp subsidie

Voor de water-water warmtepomp is er voor bedrijven ook subsidie te krijgen. Deze installatie heeft een hoger rendement dan de op lucht gebaseerde pompsystemen. De aanleg ervan brengt dan ook hogere kosten met zich mee vanwege de grondboringen. Een installatie kost zo’n €10.000 tot €20.000,- waarop de subsidie veelal bij €2.500,- begint. Daar komt nog extra kostenverlaging op van €100,- per extra kW.

Grond-water warmtepomp subsidie

De subsidie van grond-water warmtepompen voor bedrijven kan onderling nogal verschillen. Dat is afhankelijk van de wijze waarop dit apparaat moet worden geïnstalleerd (horizontaal of verticaal). De gemiddelde prijs om zo’n pompsysteem aan te leggen ligt rond de €10.000,- en €25.000,-. Ondanks dat er geen vaste prijs over deze warmtepomp subsidie voor bedrijven valt vast te stellen kan men er wel vanuit gaan dat er voor deze grond-water installatie de hoogste subsidies beschikbaar zijn. Het rendement van dit type is namelijk het hoogst ten opzichte van de andere toestellen.

Direct warmtepomp subsidie voor bedrijven aanvragen

Wilt u ook profiteren van de diverse fiscale voordelen op een warmtepomp voor uw bedrijf? Warmtepomp BNL staat bedrijven bij in het aanvragen van subsidie op hun warmtepomp. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op en laat u adviseren!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt