Lucht-lucht warmtepomp

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Lucht-lucht warmtepomp
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Lucht-lucht warmtepomp

Wilt u een lucht-lucht warmtepomp kopen? Met dit systeem vervangt u op een milieuvriendelijke manier een installatie die gebruikmaakt van fossiele brandstof. Met dit soort warmtepomp heeft u alleen een elektriciteitsaansluiting nodig en profiteert u van de ‘natuurlijke’ warmte van de buitenlucht. Een lucht-lucht warmtepomp is bovendien een van de goedkoopste systemen. Lees direct verder over de werking, de prijs/kosten, eventuele subsidie en advies bij het kopen van een lucht-lucht warmtepomp.

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp is opgebouwd uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan. De buitenunit zuigt lucht aan en verwarmt deze. Deze unit kan op diverse plekken worden geplaatst, zoals op de grond, aan de muur of op het dak (mits deze plat is).

De buitenunit van de lucht-lucht warmtepomp zorgt ervoor dat de warme of koude lucht in de woning terecht komt. Hiervoor kunt u een wand-, vloer- of plafondmodel installeren, of natuurlijk meerdere units koppelen aan de buitenunit.

Een lucht-lucht warmtepomp werkt als volgt:

De buitenunit van de lucht-lucht warmtepomp trekt lucht aan door middel van een ventilator. Door middel van een koelmiddel/koelgas, welke wordt opgewarmd door een compressor, wordt deze lucht op temperatuur gebracht. Dit koelgas geeft zijn energie/warmte af aan de lucht die door de buitenunit wordt aangetrokken. Zo wordt de lucht de door u gewenste ruimte in uw woning ingeblazen.

Wanneer men het over een (lucht-lucht) warmtepomp heeft, heeft men het meestal over alleen verwarmen. Echter kan deze installatie ook de andere kant op werken. In dit geval wordt er warmte uit de ruimte onttrokken, waardoor het als een airco fungeert.

Prijs/kosten van een lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp is een van de goedkoopste warmtepompen, vooral inclusief subsidie. De kosten liggen relatief laag ten opzichte van andere installaties. Dit komt doordat het systeem relatief makkelijk aan te leggen is in uw woning; er hoeft niet in de grond gewerkt te worden. Wanneer u een lucht-lucht warmtepomp wilt kopen, kan de prijs echter wel variëren.

Wanneer u een warmtepomp wilt kopen voor uw woning, is de prijs vooral afhankelijk van het soort lucht-lucht warmtepomp. Zoals u hierboven kunt lezen, is het namelijk mogelijk een vloer-, plafond- of wandmodel aan te schaffen. Bovendien speelt ook het aantal units een rol in de kosten, alsmede het gewenste vermogen. Toch is deze installatie al beschikbaar vanaf een prijs van €2.500,-.

Lucht-lucht warmtepomp subsidie

Lucht-lucht warmtepomp subsidie kan een hoop goedmaken. Een lucht-lucht warmtepomp kopen kan soms flink in de kosten lopen. Gelukkig bemoedigt de overheid dit duurzame alternatief, waardoor u een degelijke tegemoetkoming kunt verwachten. Wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, komt u in aanmerking voor subsidie op deze installatie. Hierdoor kunt u de gemiddelde terugverdientijd flink verlagen en worden de prijs en kosten van aanschaf stukken voordeliger.

Advies bij het kopen van een lucht-lucht warmtepomp

Wanneer u een lucht-lucht warmtepomp wilt kopen, lopen de kosten flink uiteen en moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om subsidie te kunnen krijgen. Bovendien is elke installatie maatwerk en komt er een en ander bij kijken. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden en het optimale rendement uit uw lucht-lucht warmtepomp halen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden tot kopen te bespreken, alsmede de prijs, kosten en subsidie.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt