Hybride warmtepomp

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Hybride warmtepomp
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp kopen? Een hybride warmtepomp is een zuinige, milieuvriendelijke variatie op een ‘normale’ gasketel. Wanneer u een geothermische waterpomp aanschaft, zoals een grond-water of een water-water warmtepomp, moet uw huis perfect geïsoleerd zijn. Alleen door de temperatuurschommelingen te minimaliseren, kunt u de terugverdientijd maximaliseren. Bovendien liggen de kosten van een hybride installatie relatief laag en zijn deze gemakkelijker aan te sluiten dan de andere variant. Lees hieronder meer over het kopen van hybride warmtepompen, alsmede alle benodigde informatie als subsidie, kosten, aanschaf prijs en het aansluiten op uw huidige cv ketel.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt op eenzelfde manier als andere warmtepompen, alleen is deze gecombineerd met een CV ketel, die het overneemt wanneer het systeem capaciteit tekort komt. De manier waarop het hybride systeem wordt samengesteld, is afhankelijk van uw situatie. Over het algemeen bestaat het systeem uit een buitenunit en een binnenunit waar de warmtepomp in verwerkt is. Deze installatie wordt gekoppeld aan uw CV ketel.

Bij een hybride warmtepompsysteem werken de pomp en de CV ketel samen om warmte te leveren. Dit is afhankelijk van de buitentemperatuur en de gevraagde hoeveelheid water. Alleen bij hele koude weersomstandigheden kan de warmtepomp het in zijn eentje niet aan en moet het terugvallen op de CV ketel. Deze verhouding is ongeveer 60-40. Houd hier rekening mee bij het kopen van een hybride warmtepompsysteem.

Welke soorten hybride systemen zijn er?

Wanneer u een hybride warmtepomp wilt kopen, heeft u keuze uit diverse systemen. Een hybride systeem is een brede benaming. Er kunnen namelijk drie systemen mee bedoeld worden. Allereerst is er de hybride warmtepomp met buitenunit. Hier wordt de warmte vanuit de buitenlucht gehaald en deze kan alleen gebruikt worden voor ruimteverwarming. De prijs ligt relatief laag, maar het rendement ook.

De tweede optie is een systeem zonder buitenunit. Dit systeem haalt zijn warmte uit afgevoerde ventilatielucht en is geschikt voor verwarming van het sanitaire water.

De derde optie is het combinatiesysteem. Dit systeem combineert de functies van beide bovengenoemde hybride warmtepompen.

Dat er verschillende systemen zijn, betekent ook dat de prijs, kosten en subsidie van de hybride warmtepompen uiteenlopen. Lees er hieronder meer over.

Kosten hybride warmtepomp

Wanneer u een hybride warmtepomp wilt kopen, kunnen de kosten flink uiteenlopen. Er zijn verschillende systemen en installaties, en de energiebehoefte van ieder huishouden verschilt. De prijs van een dusdanig combisysteem begint daarbij vanaf rond de €5.000,-. Dit is slechts een fractie van de prijs van geothermische warmtepompen, waarbij de kosten een stuk hoger liggen. Voor veel huishoudens is het daardoor qua prijs en terugverdientijd de beste optie.

Subsidies en kopen

Wanneer u een hybride warmtepomp wilt kopen, is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Hiermee kunt u een aanzienlijk deel van de kostprijs terugkrijgen en kunt u de terugverdientijd van de warmtepomp flink verlagen.

Wanneer u subsidie aanvraagt voor uw systeem, kunt u ongeveer tussen de €1.100,- en €2.000,- aan financiële tegemoetkoming verwachten. De ISDE subsidie begint bij een bedrag van €1.100,- voor een vermogen tot en met 1kW. Elke kW die hier bovenop komt, verhoogt het bedrag met €100.-. Daar bovenop kunt u nog €150,- of €300,- aan subsidie verwachten, afhankelijk van de aanwezigheid van een A+ label of een A++ label.

Hybride warmtepomp aansluiten op cv ketel

Er komt een en ander kijken bij het aansluiten van een hybride warmtepomp op de cv ketel. In veel gevallen wordt het hybride systeem naast de bestaande cv ketel geplaatst. Dan wordt alleen het warmtepompgedeelte geïnstalleerd. Meestal duurt het een halve dag tot een dag om dit te bewerkstelligen.

Direct uw hybride warmtepomp kopen?

Wilt u een hybride warmtepomp kopen? Laat deze dan aansluiten op uw centrale verwarming door een professionele, gecertificeerde installateur. Neem contact op om de mogelijkheden, subsidie, prijs en kosten te bespreken.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt