Warmtepomp installeren

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepomp installeren
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepomp installatie

Wat komt er kijken bij een warmtepomp installatie? Wanneer u een warmtepomp wilt kopen voor in uw bestaande woning, is het belangrijk om deze te laten installeren door een professionele, gecertificeerde installateur. Bij de installatie van uw systeem is het belangrijk om uw huidige situatie in kaart te laten brengen, zodat de juiste warmtepomp op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Hieronder vertellen wij u alles over hetgeen er komt kijken bij de aanleg van uw systeem, zodat u exact weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe verloopt de installatie?

Er komt een hoop kijken bij de warmtepomp installatie en het kopen hiervan. Voordat uw warmtepomp geïnstalleerd wordt, is het van belang om uw huidige situatie in kaart te brengen. Wanneer u ons inschakelt om uw warmtepomp aan te leggen, zullen wij als volgt te werk gaan:

Allereerst zullen onze installateurs, zoals hierboven gezegd, uw huidige situatie in kaart brengen. Hierbij brengen we een aantal gegevens in kaart:

  • Type woning
  • Bouwjaar
  • Verbouwingen of renovaties
  • Vloeroppervlakte
  • Aantal bewoners
  • Energieverbruik
  • Situering (tuin, soort dak, aanwezigheid cv ketel etc.)

Wanneer we deze gegevens in kaart hebben gebracht, kunnen onze installateurs u van advies voorzien over het soort warmtepomp wat voor u geschikt is. Tevens brengen zij advies uit over de isolatie van uw woning en de mogelijkheden tot eventuele lagetemperatuurverwarming, alsmede een ventilatiesysteem voor een optimaal binnenklimaat. De volgende stap in de warmtepomp installatie is het bekijken van de mogelijkheden tot subsidie. Wij brengen samen met u de mogelijkheden in kaart, waarbij we direct de mogelijkheden op het gebied van onderhoud bekijken.

Wanneer de gehele installatie van uw warmtepomp in kaart gebracht is, kunnen onze specialisten het warmtepompsysteem daadwerkelijk ontwerpen. Op basis van de gegevens hierboven beschreven wordt een voor uw woning geschikt systeem ontworpen. Na wederzijds akkoord wordt het warmtepompsysteem daadwerkelijk aangelegd en geïnstalleerd. Ook na installatie is het belangrijk de installatie regelmatig te laten controleren. Onze gecertificeerde installateurs kunnen u hierin bijstaan door middel van een onderhoudscontract.

Gecertificeerde warmtepomp installateurs

Een warmtepomp kopen is bij ons een fluitje van een cent. Onze warmtepomp installateurs zijn gecertificeerd en beschikken over de kennis en kunde om diverse warmtepompen te kunnen aanleggen en installeren in uw woning. Een warmtepomp is altijd maatwerk, waardoor dit niet door iedereen gedaan kan worden. Bovendien speelt de certificatie van uw installateur een rol bij de aanvraag en toekenning van eventuele subsidie.

Hoeveel tijd neemt de installatie van mijn warmtepomp in beslag?

De tijd die de installatie in beslag neemt, verschilt per warmtepomp. Voor een hybride systeem wordt meestal een halve dag tot een dag gerekend. Voor een zelfstandige warmtepomp, zoals een lucht-lucht- of een lucht-watersysteem.

Geothermische warmtepompen, zoals een water-watersysteem of een bodem-watersysteem is relatief veel tijd nodig. Omdat de installatie ook onder de grond geplaatst dient te worden, dient een en ander aan uw woning verandert te worden. Vaak duurt dit proces een aantal dagen en moet er toestemming worden gevraagd bij de gemeente; in sommige gevallen zelfs een vergunning.

Wilt u meer weten over uw warmtepomp installatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden tot kopen en installeren te bespreken!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt