Warmtepompboiler subsidie 2019-02-18T13:55:15+00:00
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler subsidie

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler subsidie

Wat is de subsidie op een warmtepompboiler? Bent u van plan om een nieuwe milieuzuinige warmtepompboiler te kopen met subsidie? Dan maakt u een verstandige en duurzame keuze. Het kopen van een gesubsidieerde warmtepompboiler met subsidie is een uitstekend alternatief voor de vertrouwde elektrische boiler. Het rendement van de werking ligt hoger en de besparing van het milieu eveneens. Deze zijn beschikbaar met waterreservoirs van 100 liter, 200 liter en 300 liter. Wilt u het water van uw sanitair ook verwarmen met hernieuwbare energie? En wilt u weten hoe u op de warmtepompboiler prijs en overige kosten kunt besparen met een subsidie voor een warmtepompboiler? Lees dan gauw verder.

Hoe werkt een warmtepompboiler met subsidie

De werking van een warmtepompboiler met subsidie kan men terugzien in andere type warmtepompen. Het kan beschouwd worden als een hybride uitvoering van een standaard elektrische boiler en een lucht-water warmtepomp. Een deel van de werking is gericht op het aanzuigen van warme lucht. Dit kan lucht zijn van buitenshuis, maar ook lucht die is gebruikt voor ventilatie van de woning. Wanneer dit systeem aangesloten wordt op de ventilatie van een pand, is het rendement hoger dan gewoonlijk. Men hergebruikt dan de warmte die is opgeslagen in de afgedankte ventilatielucht.

Vervolgens onttrekt een koudemiddel de warmte en draagt het over naar een ander systeem. In dit tweede gedeelte wordt het sanitaire water verwarmt en op temperatuur gehouden. Dit circuleert door de woning en komt terug op het moment dat het weer verwarmd moet worden. Zo hebt u altijd warm water tot uw beschikking. Het kopen van een warmtepompboiler met subsidie zorgt er op die wijze voor dat u op de prijs bespaart van uw gas- of warm waterrekening.

Diverse warmtepompboilers met subsidie

Er zijn verschillende warmtepompboilers met subsidie te koop. Grofweg zijn er drie varianten op de markt waar ieder gezin mee overweg kan. Zo is er een gesubsidieerde warmtepompboiler met 100 liter in het waterreservoir. Bij uitstek geschikt voor mensen die op zichzelf wonen of voor stellen die zeer weinig verbruiken. De kosten liggen hiervoor rond de €1.500,-. De 200 liter installatie is voor middelgrote, spaarzame gezinnen met een gemiddelde prijs van €2.000,-.

De grootste uitvoering warmtepompboiler waar men een subsidie voor kan krijgen is de installatie met een 300 liter reservoir. Dit is toepasselijk voor complete gezinnen van vier personen. Om er een te kopen bent u zo’n €2.500,- kwijt, alle prijzen zijn exclusief installatie en zonder subsidie. Met een subsidie kunt u maximaal €1.000,- van de kostprijs aftrekken.

Het water in zo’n tank regenereert in ongeveer 15 uur. Een dergelijk huishouden verbruikt met vier leden zo’n 360 liter per dag. Gedurende de dag is er voldoende tijd voor dit toestel om voortdurend heet sanitair water te produceren. Dat maakt een warmtepompboiler met subsidie op de prijs een aantrekkelijke keuze.

Meer weten over een warmtepompboiler met subsidie kopen? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden!

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!