Warmtepompboiler 2019-02-18T13:32:34+00:00
Home » Warmtepompboiler

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler

Warmtepompboiler kopen? Wanneer u op een milieubewuste, duurzame manier uw sanitaire water in huis op wilt warmen, kunt u gebruik maken van een warmtepompboiler. Dit toestel is een goed alternatief voor de klassieke elektrische boiler, omdat het verbruik aanzienlijk lager ligt. Hieronder vertellen wij u alles over het aanleggen van een warmtepompboiler, en alles wat er komt kijken bij het kopen van een warmtepompboiler, zoals de prijs/kosten, de soorten en eventuele subsidie op een warmtepompboiler.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is als het ware een hybride systeem; het kan worden gezien als een combinatie tussen een lucht-water warmtepomp en een elektrische boiler. Deze warmtepomp installatie benut de warmte uit de lucht namelijk om het sanitaire water van een woning te verwarmen. Het voordeel hiervan is, dat een warmtepompboiler de warmte ventilatielucht die normaal de woning uitgaat gebruikt. Deze relatief hoge temperatuur maakt het rendement van uw boiler aanzienlijk hoger dan een ‘normale’ boiler, tegenover een lager verbruik.

Soorten warmtepompboiler

Warmtepompboilers kunt u kopen in diverse vormen en maten. Hierdoor loopt ook de prijs en subsidie flink uiteen bij het kopen van een dergelijk systeem. Doorgaans zijn er drie maten beschikbaar, afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning.

100 liter

De warmtepompboiler van warmtepompboiler van 100 liter past in ieder huishouden. Deze installatie kan ‘gewoon’ als een elektrische boiler worden aangesloten. De prijs van dit systeem ligt meestal rond de €1.500,-, exclusief installatie.

200 liter

Wanneer uw verbruik wat hoger ligt, kunt u een warmtepompboiler van 200 liter kopen. Dit systeem is een stuk groter, maar heeft ook meer capaciteit en een hoger rendement. De prijs hiervan ligt ook iets hoger. U kunt rekenen op kosten van rond de €2.000,-, exclusief installatie.

300 liter

Heeft u een groot gezin, of heeft u gewoon veel warm water nodig? Dan is het aan te raden een warmtepompboiler van 300 liter aan te schaffen. Deze systemen hebben een rendement van soms wel boven de 300%, wat betekent dat u ruim 70% op uw sanitair bespaart. De kosten van dit systeem liggen meestal rond de €2,500,-, exclusief installatie.

Wat kost een warmtepompboiler?

Wanneer u een warmtepompboiler wilt kopen, lopen de kosten redelijk uiteen. Net zoals bij andere warmtepompsystemen is de prijs van een warmtepompboiler afhankelijk van diverse factoren. Een eerste indicator van de kosten is de grootte van het waterreservoir. Alhoewel deze waterreservoirs ook in groottes van 100 liter beschikbaar zijn, heeft een gemiddeld gezin een warmtepompboiler van zo’n 300 liter nodig. Inclusief installatie kunt u uitgaan van een prijs tussen de €3.000,- en €5.000,-.

Warmtepompboiler kopen: subsidie en prijs

Door het beschikbaar stellen van subsidies op warmtepompboilers kunt u de terugverdientijd hiervan aanzienlijk verlagen. De gemiddelde subsidie op warmtepompboilers ligt tussen de €500,- en €1.250, wat de terugverdientijd flink verlaagd. Wilt u advies over het kopen van uw boiler, of heeft u vragen over de subsidie en installatie, neem dan vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden op het gebied van prijs en kosten.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!