Warmtepompboiler

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepompboiler
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepompboiler

Wanneer u op een milieubewuste, duurzame manier uw sanitaire water in huis op wilt warmen, kunt u gebruik maken van een warmtepompboiler. Dit toestel is een goed alternatief voor de klassieke elektrische boiler, omdat het verbruik aanzienlijk lager ligt. Hieronder vertellen wij u alles over het aanleggen van een warmtepompboiler, en alles wat er komt kijken bij het kopen van een systeem, zoals de prijzen/kosten, de soorten en eventuele subsidies.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is als het ware een hybride systeem; het kan worden gezien als een combinatie tussen een lucht-water warmtepomp en een elektrische boiler. Deze installatie benut de warmte uit de lucht namelijk om het sanitaire water van een woning te verwarmen. Het voordeel hiervan is, dat een warmtepompboiler de warmte ventilatielucht die normaal de woning uitgaat gebruikt. Deze relatief hoge temperatuur maakt het rendement van uw boiler aanzienlijk hoger dan een ‘normale’ boiler, tegenover een lager verbruik.

Soorten warmtepompboiler

Warmtepompboilers zijn beschikbaar in diverse vormen en maten. Doorgaans zijn er drie maten beschikbaar, afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning.

100 liter

De warmtepompboiler van 100 liter past in ieder huishouden. Deze installatie kan ‘gewoon’ als een elektrische boiler worden aangesloten. De kostprijs van dit systeem ligt meestal rond de €1.500,-, exclusief installatie.

200 liter

Wanneer uw verbruik wat hoger ligt, kunt u een warmtepomp met een capaciteit van 200 liter kopen. Dit systeem is een stuk groter, maar heeft ook meer capaciteit en een hoger rendement. De prijs hiervan ligt ook iets hoger. U kunt rekenen op kosten van rond de €2.000,-, exclusief installatie.

300 liter

Heeft u een groot gezin, of heeft u gewoon veel warm water nodig? Dan is het aan te raden een warmtepompboiler met een capaciteit van 300 liter aan te schaffen. Deze systemen hebben een rendement van soms wel boven de 300%, wat betekent dat u ruim 70% op uw sanitair bespaart. De kosten van dit systeem liggen meestal rond de €2,500,-, exclusief installatie.

Wat kost een warmtepompboiler?

Wanneer u een warmtepompboiler wilt kopen, lopen de kosten redelijk uiteen. Net zoals bij andere warmtepompsystemen is de prijs afhankelijk van diverse factoren. Een eerste indicator van de kosten is de grootte van het waterreservoir. Alhoewel deze waterreservoirs ook in groottes van 100 liter beschikbaar zijn, heeft een gemiddeld gezin een warmtepompboiler van zo’n 300 liter nodig. Inclusief installatie kunt u uitgaan van een prijs tussen de €3.000,- en €5.000,-. 

Advies bij subsidie en installatie

Door het beschikbaar stellen van subsidies op warmtepompboilers kunt u de terugverdientijd hiervan aanzienlijk verlagen. De gemiddelde subsidie op warmtepompboilers ligt tussen de €500,- en €1.250, wat de terugverdientijd flink verlaagd. Wilt u advies over het kopen van uw boiler, of heeft u vragen over de subsidies en installatie, neem dan vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden. 

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt