Warmtepompboiler 300 liter 2018-03-08T11:46:30+00:00
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler 300 liter

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler 300 liter

Als u graag een energiezuinig systeem wilt om uw sanitair te verwarmen dan kunt u het beste een warmtepompboiler van 300 liter kopen. Een dergelijke installatie kan een elektrische boiler vervangen door middel van een milieubesparende techniek om energie uit de omgevingslucht te onttrekken. Het rendement van zo’n systeem ligt erg hoog waardoor er subsidie voor beschikbaar is om de prijs te verlagen. Wilt u meer weten over de werking of de kosten om een warmtepompboiler van 300 liter te kopen? Lees dan gauw verder.

Hoe een 300 liter systeem werkt

De werking van een warmtepompboiler met een 300 liter reservoir kan men vergelijken met een combisysteem van een standaard elektrische boiler met een lucht-water warmtepomp. Met zo’n opstelling kan men de buitenlucht en ventilatielucht opvangen en daar de warmte uit halen. Door dit handige hergebruik van energie die alom aanwezig is in de lucht, kan men een zeer hoog rendement bereiken. Zeker indien men een warmtepompboiler van 300 liter gebruikt om reeds afgedankte ventilatielucht te ontdoen van kostbare warmte die anders verspild zou worden.

De vervolgstap in het proces is dat de opgenomen warmte op de waterleidingen van het sanitair overgedragen worden. Doordat de opname en overdracht van energie zo efficiënt verloopt kan men het water verwarmen tot wel 60°C. Ruim voldoende dus om een huishouden te voorzien van water met aangename temperatuur. Door een warmtepompboiler van 300 liter te kopen kan men dus de prijs van de gasrekening sterk verminderen.

Verschillende typen

Er zijn verschillende typen beschikbaar. De warmtepompboiler van 300 liter is de grootste uitvoering. Deze is geschikt voor gezinnen van vier personen. Gedurende de dag verbruikt zo’n gezin rond de 360 liter en de temperatuur van de warmtepompboiler met 300 liter herstelt zich over zo’n 15 uur. Omdat het hele waterreservoir niet in één keer wordt verbruikt, maar het verbruik verspreid wordt over de dag, is dit meer dan voldoende. Andere opties zijn de 200 liter en de 100 liter varianten.

Warmtepompboiler 300 liter kopen

Wilt u een warmtepompboiler van 300 liter kopen, dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Een dergelijk apparaat zonder installatie heeft een kostprijs van ongeveer €2.500,-. De middelgrote uitvoering kan men kopen voor zo’n €2.000,- en de kleinste variant heeft een prijs rond de €1.500,-. Wanneer u in aanmerking komt voor een subsidie kunt u maximaal zo’n €1.000,- van de kosten aftrekken.

Ook een milieuvriendelijke installatie laten plaatsen? Koop dan een warmtepompboiler van 300 liter bij onze gecertificeerde installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!