Warmtepompboiler 100 liter

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler 100 liter
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepompboiler 100 liter

Warmtepompboiler van 100 liter kopen? Wilt u uw huishouden graag uitbreiden met een bron van hernieuwbare energie? Met een warmtepompboiler kunt u al een heel eind komen. De warmtepompboiler van 100 liter gebruikt de temperatuur van de buitenlucht of van ventilatielucht om het kraanwater van een woning te verwarmen. Doordat dit toestel gebruik maakt van elektriciteit en een hoog rendement heeft is het zeer milieuvriendelijk om er een te kopen. Lees in het stuk hieronder meer over de kosten, een verlaging in de prijs door middel van warmtepompboiler subsidie, de werking ervan en andere details van een warmtepompboiler van 100 liter.

Werking van dit 100 liter boilersysteem

Een warmtepompboiler van 100 liter kan vergeleken worden met een hybride systeem tussen een lucht-water warmtepomp en een boiler die gebruik maakt van elektriciteit. Dit boilersysteem haalt namelijk warmte uit de lucht in de directe omgeving én verwarmt het water van het sanitair. Een dergelijke installatie zorgt ervoor dat de energie in warme lucht goed benut wordt. Indien u bijvoorbeeld een ventilatiemechanisme in huis hebt verdwijnt hierdoor kostbare opgewarmde binnenlucht naar buiten. Een warmtepompboiler van 100 liter hergebruikt de warmte uit deze lucht waardoor het voordelig is er zo een te kopen.

Kies de juiste warmtepompboiler

Een warmtepompboiler van 100 liter is voldoende om een huishouden met één à twee personen te onderhouden. De 300 liter variant is namelijk voldoende om een gezin met vier personen te voorzien van heet water (rond de 60°C). Daar tussenin zit de warmtepompboiler van warmtepompboiler van 200 liter. Door de kleine omvang van de 100 liter variant is het het gemakkelijkst te installeren en leent het zich goed voor kleinere ruimten. De grotere varianten hebben meer ruimte nodig, maar hebben daarentegen ook een hoger rendement. Het beste is om de maat te kiezen die overeenkomt met de grootte van uw gezin en uw eigen verbruik. Bent u vaak thuis, dan is een grotere opslag handig om te nemen. De warmtepompboiler van 100 liter is ideaal voor alleenstaanden of stellen die weinig water verbruiken. Houd ook rekening met de subsidie op een warmtepompboiler, waarover hieronder meer.

Warmtepompboiler van 100 liter kopen

De warmtepompboiler van 100 liter kan eenvoudig geïnstalleerd worden, net zoals dat bij een elektrische boiler gebeurt. De kostprijs van een dergelijk apparaat ligt ergens rond €1.500,-. De varianten met de grotere waterreservoirs zijn respectievelijk rond de €2.500,- en €3.000,- om te kopen. Eventuele minimale verbouwingskosten zijn afhankelijk waar het in uw woning geplaatst wordt. Voor dergelijke toestellen is een subsidie aan te vragen die maximaal rond de €1.000,- ligt.

Wilt u een dergelijke milieuzuinige installatie in uw huis of hebt u vragen over een warmtepompboiler kopen? Neem dan contact op met onze experts over uw warmtepompboiler 100 liter!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt