Warmtepompboiler prijs 2018-03-08T12:08:57+00:00
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler prijs

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler prijs

Wilt u ook een milieuvriendelijke warmtepompboiler kopen voor een eerlijke prijs? Door de energiezuinige werking van dit toestel en de subsidiëring door de overheid, kunnen de prijzen van een warmtepompboiler flink verlaagd worden. Daarnaast houdt u nog over op uw energierekening. De werking van dit pompsysteem zorgt ervoor dat de prijs van uw warm water en gasvoorziening gereduceerd kan worden. Wenst u ook zo’n installatie te kopen of wilt u meer weten over wat er voor een warmtepompboiler mogelijk is om de prijs/kosten te verlagen? Lees dan gauw door.

Hoe een warmtepompboiler precies werkt

Door de wijze waarop een warmtepompboiler werkt kan de prijs voor uw sanitaire water omlaag. Hoe dat precies gaat, leest u hier.

Een dergelijk pompsysteem haalt warmte uit de lucht van buiten of van reeds gebruikte ventilatielucht. Een koudemiddel wordt hiervoor als medium gebruikt dat de warmte uit de omgeving onttrekt en de energie tijdelijk opslaat.

Het koelmiddel komt uiteindelijk aan bij de warmtepompboiler waar het onder druk komt te staan en de warmte vrij geeft aan de waterleidingen van het sanitair. Hier is slechts een kleine prijs voor te betalen: de elektriciteit om de compressor te laten werken. De warmte die vrij gemaakt kan worden en afgegeven wordt aan het water in de woning is echter vele malen groter dan de prijs die ervoor betaald is. Een warmtepompboiler kopen is daarom een verstandige en energiezuinige keuze.

Verschillende soorten systemen

Er zijn verschillende warmtepompboilers voor diverse prijzen beschikbaar. Er zijn drie varianten op te markt te verkrijgen. Zo is er de warmtepompboiler van 100 liter. Deze heeft de laagste prijs en is er voor mensen die op zichzelf wonen of als stel zeer weinig warm water verbruiken. Een tussenoplossing is een 200 liter uitvoering die voor middelhoog gebruik geschikt is. Als laatst is er de grootste soort, met een waterreservoir van wel 300 liter. De prijs van deze warmtepompboiler is bijna dubbel zo hoog ten opzichte van de 100 liter versie. Het rendement van de grootste tank is wel hoger. De warmte kan door de omvang namelijk makkelijker op temperatuur gehouden worden.

Doorgaans verbruikt een gezin van vier leden zo’n 360 liter per dag. De tank van de grootste soort herstelt over een tijdsduur van 15 uur. Als er verspreid over de dag gebruik wordt gemaakt van heet water is er dagelijks meer dan voldoende beschikbaar voor ieder gezinslid. Een warmtepompboiler kopen voor een eerlijke prijs is daarmee een duurzame besteding voor uw huishouden.

Prijzen voor warmtepompboilers

De warmtepompboilers zijn te koop voor de volgende prijzen. De 100 liter variant heeft een prijs van €1.500,-, de 200 liter een van €2.000,- en de 300 liter kan men kopen voor een prijs van €2.500,-. Op deze warmtepompboilers kan men een subsidie krijgen van maximaal €1.000,-.

Wilt u ook een installatie aanleggen? Laat de plaatsing van uw warmtepompboiler over aan onze professionele installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!