Warmtepompboiler 200 liter 2019-02-18T14:17:48+00:00
Home » Warmtepompboiler » Warmtepompboiler 200 liter

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Warmtepompboiler 200 liter

Warmtepompboiler van 200 liter kopen? Indien u een duurzame warmtepompboiler 200 liter wilt kopen maakt u een uitstekende keuze. Deze warmtepompboilers zijn geschikt voor middelgrote gezinnen en zijn een prima oplossing voor de gebruikelijke elektrische boiler. Door op slimme wijze om te gaan met de temperatuur buiten en binnen het huis, kan men energie terugwinnen en deze gebruiken om het water van het kraanwater en ander sanitair te verwarmen. Hieronder leest u meer over de werking van een dergelijke milieubewuste installatie, de bijkomende kosten en de subsidie voor de prijs van een warmtepompboiler van 200 liter.

Werking van een 200 liter systeem

De werking van een warmtepompboiler met 200 liter reservoir is vergelijkbaar met andere systemen zoals die van een gewone boiler in combinatie met dat van een lucht-water warmtepompinstallatie. Aan de ene kant kan het de buitenlucht of ventilatielucht gebruiken om warmte te onttrekken en de waterleidingen van de woning op te warmen. Ingeval de ventilatielucht gebruikt wordt zorgt men ervoor dat kostbare energie op een milieubewuste wijze hergebruikt wordt. Zo behaalt dit systeem een erg hoog rendement.

Vervolgens kan men de warmte gebruiken om het water in de warmtepompboiler van 200 liter te verhitten tot wel 60°C. Zo beschikt het sanitair over heet water zonder daarvoor gas te hebben gestookt. Een warmtepompboiler van 200 liter kopen is daarmee erg interessant indien u op de prijs van uw energierekening wilt besparen.

Verschillende warmtepompboilers

Naast de warmtepompboiler 200 liter zijn er andere toestellen te koop voor ander gebruik. Zo is er een variant van 100 liter die erg geschikt is voor alleenstaanden en mensen die weinig warm water nodig hebben. De versie met een 300 liter waterreservoir is er voor gezinnen met vier personen. Het voordeel van een kleiner formaat is dat deze minder ruimte inneemt en makkelijk te plaatsen is. De grotere installaties hebben echter een hoger rendement. Het type warmtepompboiler van 200 liter zit er precies tussenin en is er voor middelhoog verbruik.

Warmtepompboiler 200 liter kopen

U kunt een warmtepompboiler van 200 liter kopen bij ons installatiebedrijf. Daarbovenop kunt u tevens een subsidie krijgen waarmee u de kosten kunt reduceren. Gewoonlijk kost een middelgrote warmtepompboiler zo’n €2.000,-. De kleine variant heeft een prijs van €1.500,- en de grootste uitvoering ligt rond de €2.500,-. De subsidie die u kunt krijgen ligt maximaal rond de €1.000,-.

Wilt u ook een energiebesparende warmtepompboiler van 200 liter kopen? Doe dat dan bij onze professionele installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!