Lucht-water warmtepomp subsidie 2018-03-06T23:27:01+00:00
Home » Lucht-water warmtepomp » Lucht-water warmtepomp subsidie

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Lucht-water warmtepomp subsidie

Een lucht-water warmtepomp kopen met subsidie is een zeer milieubewuste keuze. Dergelijke gesubsidieerde warmtepompen zijn zeer effectief in het opnemen, vervoeren en afstaan van warmte uit de omgeving. Zodoende kan men de kosten voor het gas en water aanzienlijk verlagen. De prijs voor een lucht-water warmtepomp met subsidie kan men om die reden uiteindelijk weer terugverdienen. Lees hieronder verder over de werking, de installatie, de prijzen en de subsidies die er voor een lucht-water warmtepomp zijn.

Hoe een gesubsidieerd lucht-water systeem werkt

In het geval dat u overweegt om een lucht-water warmtepomp met subsidie te kopen is het van belang te weten hoe deze werkt. De werking van een lucht-water systeem is vergelijkbaar met omgekeerde airconditioning. Het apparaat zuigt juist warmere buitenlucht aan om daarvan de energie te onttrekken en deze in de woning af te staan via de waterleidingen in de centrale verwarming en de CV ketel. Zo zorgt de lucht-water warmtepomp met subsidie voor een lagere prijs van uw gasrekening.

Een ventilator brengt de warme luchtstroom langs een buizennetwerk gevuld met koelvloeistof. De warmte wordt overgedragen aan het koudemiddel en komt uiteindelijk in gasfase aan in een compressor. Om de warmte uit het middel te halen wordt de druk opgevoerd en wordt het gas heet. Het is nu in staat om de opgeslagen energie af te staan aan het water van het sanitair. Daarna verliest het koudemiddel een deel van de warmte en gaat na verdere temperatuur- en drukverlaging terug in de buizen om weer op te warmen langs de luchtstroom van buiten. Zo is de cyclus van de lucht-water warmtepomp weer compleet.

Installatie warmtepomp

U kunt voor een lucht-water warmtepomp een subsidie krijgen indien u er een wilt laten installeren. De installatie is ten opzichte van andere warmtepompen bijzonder laag van prijs, zelfs exclusief subsidie. De aanleg is een kleine ingreep en kost hooguit een lichte verbouwing, zodat deze bijvoorbeeld naast uw CV ketel geplaatst kan worden. Maar een lucht-water warmtepomp met subsidie kan tevens geïnstalleerd worden als wand- of vloerverwarming.

Subsidie op elke lucht-water warmtepomp

U kunt op uw lucht-water warmtepomp subsidie krijgen, ongeacht de prijs. De apparaten waarop u subsidie kunt krijgen zijn gemiddeld €5.000,-. Met de kosten inclusief de installatie en het soort model kunt u tot iets boven €10.000,- uitkomen. Hierop is een subsidie beschikbaar van om en nabij de €2.500,-.

Wilt u een milieuvriendelijke lucht-water warmtepomp met subsidie kopen en laten plaatsen? Doe dat dan bij onze ervaren installateurs!

 

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!