Grond-water warmtepomp subsidie

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Grond-water warmtepomp » Grond-water warmtepomp subsidie
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Grond-water warmtepomp subsidie

Heden ten dage kan men op een grond-water warmtepomp (aardwarmtepomp) subsidie krijgen, vanwege het duurzame verwarmingssysteem waarmee u energie kunt opwekken en besparen. De geothermische variant van de aardwarmtepomp is zeer milieuvriendelijk en heeft een hoog rendement, maar brengt ook een hoge prijs met zich mee. Daarom is het handig dat men gebruik kan maken van subsidies om de kosten bij het kopen van een grond-water warmtepomp te drukken. Wenst u meer te weten over de prijzen, de werking, de installatiemethoden of de grond-water warmtepomp subsidie die u kunt krijgen? Lees dan snel door.

Hoe werkt een grond-water systeem

De grond-water warmtepomp waar u subsidie op kunt krijgen werkt vervolgens het volgende principe. In de aardkorst zit een hoeveelheid energie opgesloten die voortdurend wordt aangevuld met warmte uit de kern van de aarde en vanaf het oppervlak door middel van zonlicht. Door buizen in de bodem stoppen kan men de opgeslagen energie ophalen en naar boven pompen. Eenmaal naar boven gehaald kan een gesubsidieerde aardwarmtepomp de prijs van uw energierekening verminderen. Of het kan de kosten zelfs geheel doen verdwijnen wanneer er gebruik wordt gemaakt van professionele installateurs die een efficiënt pompsysteem met subsidie correct installeren.

In dat geval zal de opgehaalde energie de waterleidingen van uw centrale verwarming van hitte voorzien. Er wordt in deze gesloten kringloop gebruikt gemaakt van een herbruikbare koelvloeistof die zeer koud wordt gemaakt om zoveel mogelijk warmte op te kunnen nemen uit de bodem. Door de efficiënte wijze waarop het koelmiddel warmte onttrekt en weer kan afgeven komt de grond-water warmtepomp in aanmerking voor een hogere subsidie dan luchtventilatie systemen.

Verticaal of horizontaal installeren

Een grond-water warmtepomp waar subsidie voor beschikbaar is kan op twee manieren geïnstalleerd worden. Zo kan de aardwarmtepomp horizontaal en verticaal geïnstalleerd worden. In het eerste geval worden er warmtecollectoren vlak onder het oppervlak geplaatst. De kosten hiervoor zijn relatief laag, exclusief subsidies, omdat er enkel gegraven hoeft te worden.

Ingeval dat een verticaal systeem geplaatst wordt zal de prijs hoger liggen, maar is de subsidie ook hoger, aangezien een buizennetwerk met diepe aardsondes een hoger rendement levert. De bodemsoort en de diepte (25 tot 100 à 150 meter diep) zijn ook bepalend voor de prijs. De subsidie op de grond-water warmtepomp wordt ook hierdoor bepaald en kan flink uiteenlopen.

Aardwarmtepomp subsidie op de prijs

Een aardwarmtepomp (grond-water warmtepomp) met subsidie kan desondanks erg verschillen in prijs per opdracht. Een typische installatie kost al gauw €10.000,- tot €25.000,- zonder subsidies. Om een apparaat op zichzelf te kopen kunt u denken aan bedragen van €7.500,- tot €10.000,-. Met de subsidies kunt u ongeveer een tiende tot een vijfde van de kosten aftrekken. U kunt voor uw grond-water warmtepomp een subsidie krijgen van €2.500,- tot €4.000,- afhankelijk van de energie- en milieuzuinigheid van de installatie.

Wilt u ook energie besparen op een zeer efficiënte wijze? Koop dan bij ons uw grond-water warmtepomp met subsidie.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt