Water-water warmtepomp kosten 2018-03-08T14:48:23+00:00
Home » Water-water warmtepomp » Water-water warmtepomp kosten

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Water-water warmtepomp kosten

Vandaag de dag zijn de water-water warmtepomp kosten lager geworden vanwege subsidies. Deze kostenverlagingen zijn er, omdat deze geothermische methode om warmte uit grondwater te onttrekken uiterst energiezuinig is. De water-water warmtepomp heeft ten opzichte van andere pompsystemen het hoogste rendement. De prijs van uw water- en gasrekening kan drastisch gereduceerd worden met een efficiënt systeem. Wilt u meer weten over de werking van zo’n apparaat of over de kosten van een water-water warmtepomp? Lees dan gauw door.

Hoe werkt het water-water systeem

De kosten van een water-water warmtepomp verdienen zich dubbel en dwars terug door de effectieve wijze waarop een dergelijk systeem warmte uit het bodemwater haalt. Een buizenstelsel, gevuld met koudemiddel, is de sleutel tot het succes van de techniek. Hierbij wordt de koelvloeistof de aarde geleid via een pompput. De vloeistof heeft een lagere temperatuur dan het omringende grondwater, waardoor het koelmiddel automatisch warmte uit de omgeving opneemt.

Vervolgens wordt het opgepompt, bereikt het een compressor en is het intussen tot een gas geworden. De compressor zet het gas onder druk waardoor deze heet wordt. Het gas is dan in perfecte staat om de waterleidingen te verwarmen. De kosten voor de centrale verwarming kunnen op die wijze verlaagd of zelfs weggewerkt worden. Na dit proces verandert het koelmiddel weer in een vloeistof en gaat het weer de grond in om warmte uit het bodemwater te onttrekken. Zo is de cyclus gesloten en kunt u met uw water-water warmtepomp de kosten van de energierekening omlaag brengen.

Installatie kosten water-water warmtepomp

Om de water-water warmtepomp te installeren komen er kosten van verschillende factoren kijken. Zo is de diepte van het grondwater van invloed op de prijs van de boring. Hoe dieper er geboord moet worden, des te hoger de kosten komen te liggen. Verder worden de prijzen beïnvloed door de grondsoort waarin geboord moet worden. De kosten van uw installatie water-water warmtepomp kunnen uiteindelijk worden terugverdiend.

Kostenverlaging voor uw warmtepomp

Een water-water warmtepomp kopen brengt hoge kosten met zich mee. Gelukkig zijn er daarvoor toepasselijke subsidies om de kosten mee te verlagen. Men kan de prijs reduceren met zo’n €2.500,- waar een extra kostenverlaging op komt per kW die uw apparaat extra opwekt. Een volledige installatie kost al gauw zo’n €12.500,- à €15.000,-. De subsidie haalt dus grofweg een tiende tot een vijfde van de prijs af.

Wilt u graag een milieuvriendelijke water-water warmtepomp voor aantrekkelijke verlaagde kosten laten installeren? Laat dat dan doen door onze professionele installateurs!

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!