Grond-water warmtepomp kopen

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Grond-water warmtepomp » Grond-water warmtepomp kopen
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Grond-water warmtepomp kopen

Een grond-water warmtepomp kopen is een verstandige en milieubewuste keuze om uw woonplek te verwarmen. Met een dergelijke aardwarmtepomp kunt u op efficiënte wijze energie uit de bodem onttrekken om uw woning met warmte te voorzien. Op hete dagen kan een installatie zelfs verkoelen. Een geothermisch systeem als dit is energiebesparend, maar kost wel wat om te kopen. Wilt u alles te weten te komen over de prijs, de kosten, over de exacte werking en welke subsidie u kunt verwachten indien u een grond-water warmtepomp wilt kopen? Lees dan gauw verder.

Werking van een grond-water warmtepomp

Wanneer u een grond-water warmtepomp kopen wilt kunt u een energiezuinig systeem verwachten dat werkt volgens thermische uitwisselingstechnieken. De warmte om uw huis te verwarmen (of te verkoelen) komt uit de aarde waar de temperatuur erg stabiel is. De bodem krijgt zijn energie van het aardoppervlak via zonlicht, maar ook vanuit de hete kern van aarde zelf. Een netwerk van buizen en aardsonden vangen de warmte op en pompen dit naar boven naar de waterleidingen van uw woning.

Bij de koop van uw grond-water warmtepomp krijgt u de installatie van de pomp zelf, maar vaak zit bij de prijs ook de boringen van de aardsonden inbegrepen. Deze sonden bevatten een koudemiddel dat zeer koud is ten opzichte van de omringende aarde. De warmte stroomt op die wijze de koelvloeistof in en het geheel wordt omhoog gepompt. In een compressor wordt de druk van het koelmiddel opgevoerd. Uiteindelijk gaat dit als heet gas langs de waterleidingen van de cv-ketel, opdat de centrale verwarming op de juiste temperatuur gehouden kan worden. Daarna gaat het middel weer de aarde in en is de kringloop gesloten. Een grond-water warmtepomp kopen is daarmee een zeer milieuvriendelijke oplossing, waardoor u veel op de kosten kunt besparen.

Horizontaal en verticaal aardwarmtepompsysteem

U hebt de keuze om twee verschillende type aardwarmtepomp (grond-water warmtepomp) systemen te kopen: een verticale en een horizontale installatie. De horizontale aardwarmtepomp heeft een groot grondoppervlak nodig en heeft een minder stabiel rendement. Voordeel is echter wel dat een dergelijke grond-water warmtepomp kopen goedkoper is. Er hoeft niet zo diep gegraven te worden en de aanleg is eenvoudig.

Bij de koop van een verticale aardwarmtepomp installatie zal er geboord moeten worden op 25 tot 150 meter diep om de buizen te plaatsen. Dit is afhankelijk van het bodemtype. Deze boringen zijn de duurste ingreep van de installatie en bepaalt voor een grond deel de prijzen, maar diepe boringen zorgen er wel voor dat de buizen in contact komen met grond van constante temperatuur. Een grond-water warmtepomp kopen met diepe, verticaal geplaatste aardsonden hebben om die reden een zeer stabiel COP (rendement).

Kopen grond-water warmtepomp met subsidie

Een grond-water warmtepomp kopen doet u al voor €7.500 tot €15.000,-. Met subsidie kunt u de prijs verlagen met €2.500 tot ongeveer €4.000, afhankelijk van hoe goed uw installatie voor het milieu is. De kosten lopen erg uiteen vanwege type boringen voor verschillende diepten en grondsoorten. In totaal kan men prijzen verwachten van €10.000,- tot €25.000,- (subsidie niet meegerekend) wanneer men er voor kiest om een grond-water warmtepomp te kopen en te laten installeren.

Koop uw aardwarmtepomp/grond-water warmtepomp bij ons en u krijgt flinke subsidie bij uw aankoop en installatie.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt