Grond-water warmtepomp prijs

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Grond-water warmtepomp » Grond-water warmtepomp prijs
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Grond-water warmtepomp prijs

De prijs van een grond-water warmtepomp kent tegenwoordig forse reducties, mede vanwege het milieu zuinige karakter van zo’n installatie. De prijzen voor een aardwarmtepomp zijn desondanks nog erg fors, maar betalen zich op den duur terug vanwege de efficiënte werking ervan.

Wilt u meer weten over dit apparaat dat handig gebruik maakt van geothermische energie? Hieronder leest u meer over de werking, wat de kosten ervoor zijn om er een te kopen en hoeveel subsidie u kunt krijgen op de prijs van een grond-water warmtepomp.

Hoe werkt een grond-water pompsysteem

Ondanks dat een grond-water warmtepomp een hoge prijs heeft, kunt u dit volledig terugverdienen aan de hand van het energiebesparende systeem. De grond heeft constant een bepaalde temperatuur. Dit komt door door de voortdurende werking van de zon op de aarde, maar ook vanwege de hitte uit de aardkern die naar het oppervlak uitstraalt. Met buizen die in de bodem geplaatst zijn kan men die warmte opvangen en overdragen op de sanitaire watervoorziening in uw huis. Hiermee kunt u de prijzen van uw energierekeningen omlaag halen.

Een koelvloeistof wordt via de buizen de grond ingepompt, neemt de warmte op en komt uiteindelijk als gas in een compressor terecht. Hier wordt de druk opgevoerd en heet gemaakt. De hitte kan op die wijze overgedragen worden op de centrale verwarming en de cv-ketel om de kosten voor het stoken op te vangen. Met een efficiënt systeem hebt u geen kosten meer voor uw verwarming. Een grond-water warmtepomp met zo’n prijs bespaart daarom heel wat geld – en niet te vergeten het milieu.

Verschillende prijs grond-water warmtepomp installaties

De prijs van een grond-water warmtepomp installaties kan onderling erg verschillen. Met name het kopen van een verticale of horizontale variant is daarin erg verschillend. De horizontale aardwarmtepomp heeft aanzienlijk lagere kosten dan de verticale grond-water warmtepomp. Dat komt doordat het buizennetwerk niet erg diep gelegen is en er enkel graafwerk voor nodig is.

In het andere geval zijn de kosten hoger vanwege de diepe boringen die moeten plaatsvinden. Een ondiepe boring brengt een lagere prijs met zich mee. De grondsoort waarin geboord moet worden is tevens bepalend voor de prijzen. Het voordeel van een dergelijk pompsysteem is wel dat op grote diepte de temperatuur van de aarde erg constant is wat een hoog rendement met zich meebrengt. Vanuit dat oogpunt wordt het kopen van een grond-water warmtepomp met een hogere prijs, maar ook een hoger rendement, zeer aantrekkelijk.

Prijs en subsidie voor een aardwarmtepomp

De prijs om een grond-water warmtepomp te kopen kan sterk gereduceerd worden door middel van subsidie. Zo betaalt u gewoonlijk voor een gehele installatie met alles erop en eraan zo’n €10.000,- tot €25.000,-. De aardwarmtepomp zit in die prijs inbegrepen en kost op zichzelf ongeveer €7.500,- tot €15.000,-. Met subsidies is er zo’n 10 tot 20 procent van de totale prijs af te halen. Een subsidie valt ergens tussen de €2.500,- en €4.000,- afhankelijk van hoe energiezuinig uw installatie is.

Wilt u ook een milieubesparend systeem kopen en laten installeren? Bij ons krijgt u op de aankoop en montage van een grond-water warmtepomp een fikse reductie op de prijs!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt