Grond-water warmtepomp kosten

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Grond-water warmtepomp » Grond-water warmtepomp kosten
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Grond-water warmtepomp kosten

Tegenwoordig kunt u de kosten voor de aanschaf van een grond-water warmtepomp flink reduceren. Doordat dit pompsysteem ontzettend milieu- en kostenbesparend is, kunt u subsidies op de prijs aanvragen. Een grondwater warmtepomp (aardwarmtepomp) heeft een hoge kostprijs om te kopen, maar de kosten verdienen zich op den duur terug. In dat geval zal de installatie wel uitgevoerd moeten zijn door een gecertificeerd installateur die alle onderdelen correct plaatst. Meer weten over deze duurzame manier van energieopwekking? Hieronder leest u meer over de werking ervan, de installatie, de subsidie op de prijzen bij het kopen en over de grond-water warmtepomp en de kosten in het algemeen.

Werking grond-water koppeling

Een grond-water warmtepomp mag dan wat kosten, maar de werking ervan is zeer efficiënt en kan met inbreng van een kleine hoeveelheid energie en hoop warmte uit de bodem onttrekken. Door de dag brengt zonlicht energie in de grond en vanuit de gesmolten aardkern straalt er continu hitte naar het aardoppervlak toe. Deze warmte kan afgetapt worden middels een koelvloeistof die via een gesloten buizenstelsel de aarde ingepompt wordt. Doordat er altijd energie in de bodem aanwezig is kan de prijs van uw energierekening omlaag gehaald worden met deze techniek

Om dit te bewerkstelligen circuleert het koelmiddel door het buizenstelsel en neemt warmte op. Dit wordt naar boven gepompt, wordt tot een gas gemaakt en belandt in een compressor. Het druk op het gas wordt opgevoerd en wordt heter. Vervolgens is het geschikt om warmte af te geven aan de CV ketel of centrale verwarming. Na afgifte gaat het koudemiddel weer de aarde in en begint de cyclus opnieuw zonder dat dit ten koste gaat van de vloeistof zelf of het milieu. Zodoende is er een kringloop ontstaan waardoor u met uw grond-water warmtepomp de kosten voor uw energie uitgaven drastisch kunt verminderen.

Diverse grond-water warmtepompen

De kosten voor een grond-water warmtepomp kunnen onderling erg uiteenlopend zijn. Een aardwarmtepomp kan op verschillende wijzen geïnstalleerd worden, waar de prijzen aan ontleend worden. Een horizontale installatie is bijvoorbeeld goedkoper in kostprijs dan de verticale tegenhanger. Dat komt doordat deze vlak onder de grond geïnstalleerd dient te worden. De enige vereiste is daarvoor een groot grondoppervlak.

Wanneer u ervoor kiest om een verticale aardwarmtepomp te kopen zult u daarvoor boringen in uw tuin moeten doen. Dat brengt hogere kosten met zich mee, maar daarentegen is het rendement van een diepe installatie op den duur erg voordelig vanwege het verhoogde rendement. Elk type grond-water warmtepomp heeft dus verschillende kosten en een variërende COP.

Kosten aardwarmtepomp en subsidies

Voor een aardwarmtepomp (grond-water warmtepomp) kunt u op de kosten diverse subsidies krijgen. Standaard kost het apparaat inclusief het laten installeren zo’n €10.000,- tot €25.000,-. Een pompsysteem zelf kost zo’n €7.500,- tot €15.000,-. De subsidie die u op de prijs kunt krijgen bedraagt zo’n €2.500,- tot €4.000,-, wat afhangt van het model en milieubesparende effect van uw installatie.

Wenst u ook subsidie op de kosten van uw grond-water warmtepomp? Laat onze installateurs dan uw energiezuinige pompsysteem aanleggen.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt