Water-water warmtepomp kopen 2018-03-08T14:43:21+00:00
Home » Water-water warmtepomp » Water-water warmtepomp kopen

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Water-water warmtepomp kopen

Door een water-water warmtepomp te kopen helpt u mee met het milieuvriendelijker maken van energievoorzieningen. Een dergelijk geothermisch pompsysteem is uiterst efficiënt en helpt met het terugdringen van de kosten van de energierekening. Daarnaast is er subsidie op de prijs te krijgen indien u een dergelijke installatie wilt kopen. Door de wijze waarop een water-water warmtepomp warmte uit het bodemwater opneemt is dit het zuinigste systeem. Wilt u meer weten over de werking, de beschikbare subsidiëring en wat erbij komt kijken indien u ervoor kiest om een water-water warmtepomp te kopen? Lees dan verder.

Werking water-water pompsysteem

Alle water-water warmtepompen die u kunt kopen werken volgens eenzelfde principe. Er worden twee putten in de aarde geboord: een pompput en een retourput. Gewoonlijk ligt de diepte van deze putten op zo’n 25 tot 100 meter. Diep genoeg om tot het grondwater te komen, waar een constante temperatuur heerst. Na het kopen van uw apparaat kan de installatie beginnen en zal het de volgende functie in uw huis vervullen.

Door een koelvloeistof door de buizen van de pompput te persen komt deze in aanraking met het relatief warme water in de aarde. Warmte wordt overgedragen op dit medium en via de retourput terug naar boven gepompt. Als verwarmd gas gaat het vervolgens de compressor in en wordt het verhit, waardoor het de waterkringloop van de centrale verwarming en de CV ketel verwarmt. Is de warmte eenmaal overgedragen, dan gaat het koudemiddel weer de grond in.

Zo bespaart u met het kopen van een water-water warmtepomp op de prijs van uw energierekening, maar ook op de prijs die de natuur anders zou betalen, omdat er in dit proces geen gas gestookt hoeft te worden. De werking gaat geheel vanzelf via warmteoverdracht. Reden genoeg dus om een water-water warmtepomp te kopen voor uw huishouden.

Water-water warmtepomp kopen met subsidie

Een water-water warmtepomp kopen is niet de meest goedkope besteding. Daarom zijn er subsidies beschikbaar die het kopen van een installatie aantrekkelijk maken. Doorgaans kunt u bij een doorsnee installatie in een woning een prijs verwachten van €12.000,- tot €15.000,-. Bij aankoop kunt u nog een subsidie op de kosten krijgen van ongeveer €2.500,-. Daarop kan men nog €100,- reductie krijgen op de prijs per kW die uw apparaat extra genereert. Al met al haalt u dus al gauw 10 tot 20 procent van de totaalprijs af.

Wilt u ook een water-water warmte pomp kopen en deze laten installeren door professionals? Neem dan gauw contact op met onze installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!