Lucht-water warmtepomp kopen 2018-03-06T22:59:20+00:00
Home » Lucht-water warmtepomp » Lucht-water warmtepomp kopen

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Lucht-water warmtepomp kopen

Een milieuvriendelijke lucht-water warmtepomp kopen is tegenwoordig erg eenvoudig geworden. Er zijn vele prijs– en kostenverlagende subsidies beschikbaar die het kopen van een lucht-water warmtepomp voor de consument aantrekkelijk maken. Een dergelijk pompsysteem maakt gebruik van energie die passief aanwezig is in de omgevingstemperatuur. Deze warmte blijft anders onbenut, maar door de pomp kan deze duurzame bron aangeboord worden. Lees verder indien u meer over de werking te weten wilt komen of over de prijsreductie om een lucht-water warmtepomp te kopen.

Werking lucht-water koppeling

Door een energiezuinige lucht-water warmtepomp te kopen beschikt u over een efficiënt apparaat dat de buitenlucht koppelt aan de watervoorziening in uw huis. Het kopen van een lucht-water warmtepomp helpt daardoor om de prijs voor uw stookkosten te verlagen.

Het pompsysteem maakt gebruik van een ventilator, de buitenunit, die warme lucht van buiten aantrekt. Deze blaast de wind langs een buizenstelsel dat met een koelvloeistof gevuld is. Dit koudemiddel heeft een temperatuur van rond het vriespunt en kan daardoor gemakkelijk energie uit de buitenlucht opnemen. Het koelmiddel transporteert de warmte naar de binnenunit waar een compressor aan verbonden is. Het grootste deel van de prijs van de energierekening zit in het proces dat de compressor uitvoert: het samenpersen van het koelmiddel dat inmiddels in een gas is veranderd. De temperatuur schiet omhoog, waardoor de opgeslagen warmte van buiten vrijgegeven kan worden aan het leidingwater en de CV ketel. Door een lucht-water warmtepomp te kopen kan op die manier de hernieuwbare energie benut worden voor sanitair en de centrale verwarming.

Aankoop van diverse systemen

Men kan een lucht-water warmtepomp kopen voor diverse doeleinden. De gebruikelijkste toepassing van dit pompsysteem is om er het water in de centrale verwarming en het leidingwater mee te verwarmen. In mindere mate kan dezelfde techniek worden toegepast om de prijs van de energierekening voor een zwembad te reduceren. Een andere manier om uw aankoop aan te wenden is door het te combineren met de wand- en vloerverwarming. Door een lucht-water warmtepomp te kopen kunt u uw woning dus op verschillende manieren verwarmen.

Prijs om een lucht-water warmtepomp te kopen

De prijs om een lucht-water warmtepomp te kopen is relatief goedkoop ten opzichte van andere warmtepompsystemen. Toch is de prijs voor een installatie erg hoog voor de gemiddelde consument. Zo’n €10.000,- kunt u kwijt zijn. Een los apparaat kan men kopen vanaf €5.000,-. Op deze kosten kan men een subsidie aanvragen vanaf €2.500,-.

Wilt u een milieuzuinige lucht-water warmtepomp kopen en installeren voor uw woning? Laat dat dan over aan onze ervaren installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!