Hybride warmtepomp kosten

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Hybride warmtepomp » Hybride warmtepomp kosten
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Hybride warmtepomp kosten

Een hybride warmtepomp heeft lage kosten ten opzichte van andere type warmtepompen. U bespaart tevens op de prijs van de gasrekening. Zonder grootschalige verbouwingen of aankoop van een installatie die u nergens rondom uw huis kwijt kunt, kunt met een bescheiden ingreep uw woning veranderen naar een energiezuinige woonplek.

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen variëren, afhankelijk een model met of zonder CV ketel. Daarnaast kunt u nog subsidie op een hybride warmtepomp, krijgen indien u ervoor kiest om zo’n systeem te kopen. Hieronder leest u meer over de kosten van een hybride warmtepomp.

Milieu zuinig en betaalbare kosten

Wanneer u een milieu zuinige hybride warmtepomp voor lage kosten wilt kopen, zijn er heden ten dage vele keuzes beschikbaar. In alle gevallen zal een dergelijk verwarmingssysteem beschikken over een unit met ventilator die warme buitenlucht aanzuigt. Een koppeling, met buizen die gevuld zijn met koelmiddel, zorgt ervoor dat warmte wordt overgedragen naar het middel.

In het huis staat een andere unit die het koudemiddel samenperst en verhit, waardoor de opgeslagen warmte vrijkomt en afgegeven kan worden aan de CV ketel en de waterleidingen. Tijdens de winter kan het soms te koud zijn voor dit proces, waardoor er bijgestookt wordt door een HR-ketel. Deze verwarmt tevens uw kraanwater.

De hoeveelheid energie die van buiten wordt onttrokken is ongeveer drie keer zo veel als er ingestopt moet worden om het eruit te krijgen. Uiterst duurzaam dus. Al met al zorgt een hybride warmtepomp voor aantrekkelijke kosten, mede vanwege kostenverlaging op de gas- en watervoorzieningen.

Subsidie hybride warmtepomp

De kosten van een hybride warmtepomp zijn gemiddeld vele malen lager dan die voor andere warmtepompsystemen om een aantal redenen. Ten eerste hoeft men weinig verbouwingen te doen, de tuin hoeft niet omgespit te worden, een diep gat hoeft er niet te komen, noch hoeft er koppeling gemaakt te worden met rivier- of bodemwater. Een ander punt dat de prijs van een warmtepomp beperkt, houdt is dat het apparaat (afhankelijk van het model) naast uw oude verwarmingsketel geplaatst kan worden; u hoeft deze dus niet per se te vervangen.

De beschikbare subsidie zorgen ook voor een prettige reductie van de kosten. Normaal gesproken kunt u een pomp kopen vanaf €4.000,-. Met de huidige subsidie zijn de kosten te reduceren met wel €1.500,-. Een mooi moment dus om een hybride warmtepomp te nemen, vooral met zulke verlagingen op de kosten.

Lage kosten voor uw hybride warmtepomp

Om een hybride warmtepomp tegen lage kosten aan te schaffen kunt u het beste bij ons terecht. We leveren ieder type warmtepomp en geven daarbij advies op maat voor de installatie en het aanleggen in uw woning.

Wilt u een energiebesparende hybride warmtepomp kopen voor aantrekkelijke kosten? Doe dat dan bij onze professionele installateurs. Neem contact op voor de kosten, prijs, subsidie en details over het aansluiten van een dergelijk systeem op uw cv ketel. 

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt