Hybride warmtepomp kosten 2018-03-06T21:39:19+00:00
Home » Hybride warmtepomp » Hybride warmtepomp kosten

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Hybride warmtepomp kosten

Een hybride warmtepomp heeft lage kosten ten opzichte van andere type warmtepompen. U bespaart tevens op de prijs van de gasrekening. Zonder grootschalige verbouwingen of aankoop van een installatie die u nergens rondom uw huis kwijt kunt, kunt met een bescheiden ingreep uw woning veranderen naar een energiezuinige woonplek.

De kosten van een hybride warmtepomp kunnen variëren, afhankelijk een model met of zonder CV-ketel. Daarnaast kunt u nog subsidie krijgen indien u ervoor kiest om zo’n systeem te kopen. Hieronder leest u meer over de voordelen en wat een hybride warmtepomp mag kosten.

Milieuzuinig en betaalbare kosten

Wanneer u een milieuzuinige hybride warmtepomp voor lage kosten wilt kopen, zijn er heden ten dage vele keuzes beschikbaar. In alle gevallen zal een dergelijk verwarmingssysteem beschikken over een unit met ventilator die warme buitenlucht aanzuigt. Een koppeling, met buizen die gevuld zijn met koelmiddel, zorgt ervoor dat warmte wordt overgedragen naar het middel.

In het huis staat een andere unit die het koudemiddel samenperst en verhit, waardoor de opgeslagen warmte vrijkomt en afgegeven kan worden aan de CV-ketel en de waterleidingen. Tijdens de winter kan het soms te koud zijn voor dit proces, waardoor er bijgestookt wordt door een HR-ketel. Deze verwarmt tevens uw kraanwater.

De hoeveelheid energie die van buiten wordt onttrokken is ongeveer drie keer zo veel als er ingestopt moet worden om het eruit te krijgen. Uiterst duurzaam dus. Al met al zorgt een hybride warmtepomp voor aantrekkelijke kosten, mede vanwege kostenverlaging op de gas- en watervoorzieningen.

Redenen om een hybride warmtepomp te nemen

De kosten van een hybride warmtepomp zijn gemiddeld vele malen lager dan die voor andere warmtepompsystemen om een aantal redenen. Ten eerste hoeft men weinig verbouwingen te doen, de tuin hoeft niet omgespit te worden, een diep gat hoeft er niet te komen, noch hoeft er koppeling gemaakt te worden met rivier- of bodemwater. Een ander punt die de kostprijs beperkt houdt is dat het apparaat (afhankelijk van het model) naast uw oude verwarmingsketel geplaatst kan worden; u hoeft deze dus niet per se te vervangen.

De beschikbare subsidies zorgen ook voor een prettige reductie van de kosten. Normaal gesproken kunt u een pomp kopen vanaf €4.000,-. Met de huidige subsidie zijn de kosten te reduceren met wel €1.500,-. Een mooi moment dus om een hybride warmtepomp te nemen, vooral met zulke verlagingen op de kosten.

Lage kosten voor uw pomp

Om een hybride warmtepomp tegen lage kosten aan te schaffen kunt u het beste bij ons terecht. We leveren ieder type warmtepomp en geven daarbij advies op maat voor de installatie en het aanleggen in uw woning.

Wilt u een energiebesparende hybride warmtepomp kopen voor aantrekkelijke kosten? Doe dat dan bij onze professionele installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!