Hybride warmtepomp kopen

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Hybride warmtepomp » Hybride warmtepomp kopen
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Hybride warmtepomp kopen

Overweegt u om een hybride warmtepomp te kopen? De prijs van een hybride warmtepomp kan flink uiteenlopen. Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje, opdat u precies weet wat de aanschaf van een hybride warmtepompsysteem voor u kan betekenen. Er zijn verschillende manieren waarop een dergelijke installatie uw huis kan verwarmen, dus is het handig om hiervan op te hoogte te zijn voordat u besluit om uw hybride warmtepomp te kopen.

Zo onttrekt één deel van dit apparaat energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming op temperatuur te houden. Het andere deel is als een cv-ketel of werkt hiermee samen, waardoor er ook op koude dagen bijgestookt kan worden en voor warm tapwater gezorgd kan worden. Hieronder kunt u meer lezen over prijs/kosten, subsidies en wat het kopen van een hybride warmtepomp bij ons inhoudt. Daarbij verschaffen we u meer informatie over het aansluiten van een dergelijk systeem op uw cv ketel.

Energiebesparende aanschaf

Ten eerste kunt u door een hybride warmtepomp te kopen zeer veel energie besparen. Wanneer u zo’n systeem koopt, krijgt u een buitenunit en een binnenunit. Het toestel dat buitenshuis wordt geplaatst kan vergeleken worden met een omgekeerde airconditioner. Het is een ventilator die warme lucht aanzuigt en de warmte in een buizenstelsel met koudemiddel opneemt.

Vervolgens wordt het koelmiddel doorgesluisd naar de binnenunit, waarna het middel door een compressor heet is geworden. De uit de buitenlucht opgeslagen energie kan nu door de hoge temperatuur de warmte heel gemakkelijk overdragen aan de waterkringloop van het huis. De centrale verwarming kan op die manier voorzien worden van warm water.

Het systeem kan wel drie maal meer energie genereren dan er voor het compressieproces benodigd is geweest. Dat komt doordat de koelvloeistof in het buizensysteem zeer efficiënt warmte kan opnemen en afgeven wat het kopen van een hybride warmtepomp tot een bijzonder energiebesparend aanschaf maakt.

Subsidie hybride warmtepomp

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het kopen van een hybride warmtepomp. Zo kan men een dergelijke pomp kopen indien men al over een cv-ketel beschikt. Andere versies hebben een gasgestookte hr-ketel ingebouwd. Of u nu al wel of niet over verwarmingsketel beschikt is er altijd een geschikte oplossing voor de installatie te vinden.

Daarbij is er subsidie voor dit type warmtepomp beschikbaar. Gewoonlijk kunt u vanaf €4.000,- zo’n een systeem kopen. Daarop kunt door middel van subsidie wel €1.500,- besparen. Dat geeft het kopen van een hybride warmtepomp een sterke impuls.

Hybride warmtepomp kopen en laten installeren

Indien u uw hybride warmtepomp wilt kopen bij ervaren installateurs, en deze wilt laten aansluiten op uw cv ketel, bent u bij ons op de juiste plaats. Wij kunnen u bij uw aankoop informeren over de installatie (in combinatie met de cv ketel) en het onderhoud van de pomp. Daaropvolgend kunnen onze professionals uw systeem volledig aansluiten op uw woning, zodat u kunt genieten van een milieuvriendelijk en kostenbesparende energievoorziening.

Wilt u ook een hybride warmtepomp kopen? Neem gauw contact op met een van onze specialisten voor het bespreken van prijs, kosten en subsidie.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt