Hybride warmtepomp CV ketel 2018-03-06T21:48:46+00:00
Home » Hybride warmtepomp » Hybride warmtepomp CV ketel

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Hybride warmtepomp CV ketel

Een hybride warmtepomp met CV ketel kunt u tegenwoordig tegen lage kosten kopen. De aanschaf wordt in Nederland gesteund door middel van subsidie. Dergelijke hybride warmtepompen met CV ketel zijn namelijk zeer milieu- en energiebesparend. Met een kleine inbreng van elektrische energie kan deze gasgestookte combinatie ketel relatief veel warmte van de buitenlucht bruikbaar maken voor binnenshuis. De kosten voor uw warm water en gas zullen door de lage prijs voor de elektriciteit drastisch gereduceerd worden.

Verder zijn er nog varianten verkrijgbaar waarbij de verwarmingsketel geïntegreerd is in de warmtepomp, maar er is ook keuze uit losstaande modellen. Wilt u meer weten over de energiezuinige techniek van een hybride warmtepomp en CV ketel? Lees in dat geval verder.

Milievriendelijke hybride CV ketel

De hybride warmtepomp met CV ketel kan het verbruik van gas ten opzichte van een gewone verwarmingsketel enorm terugdringen. Zeker in een gematigd klimaat als de onze, waar de buitentemperatuur niet al te ver daalt, is een dergelijk systeem zeer rendabel.

De milieuvriendelijke werking is te danken aan de twee gekoppelde systemen van de hybride warmtepomp en de CV ketel. Eén deel bestaat uit een buitenunit met ventilator. Deze zuigt buitenlucht aan laat die langs een stel buizen lopen. In deze buizen bevindt zich een koudemiddel dat de warmte van de luchtstroom in zich opneemt. Het middel wordt warm, verandert in een gas en wordt doorgestuurd naar het tweede systeem binnenshuis.

De binnenunit bevat een compressor die het gas samenperst totdat het heet wordt en het gas in perfecte staat is om de opgenomen energie uit de buitenlucht weer af te geven. De hitte die is ontstaan wordt door de hybride warmtepomp overgedragen aan de waterkringloop van de CV ketel. Op extreem koude winterdagen kan de HR ketel tevens bijstoken indien er in de omgevingslucht te weinig warmte aanwezig is om het huis voldoende te verwarmen. Deze gasgestookte verwarmingsketel verzorgt tevens de verwarming van het kraanwater.

Al met al zorgt dit gekoppelde systeem voor een grote afname in het gasverbruik, omdat een hybride warmtepomp systeem met CV ketel ook bij lage buitentemperaturen zeer rendabel is.

Hybride warmtepomp met voordelen

Er zijn meerdere voordelen die een hybride warmtepomp met CV ketel kan bieden. Andere pompen kunnen nogal prijzig uitvallen vanwege de benodigde verbouwingen. De installatie van een combinatie pomp vereist geen grote ingrepen en past op de plek van een gewone HR ketel.

Met subsidie kan de prijs gereduceerd worden met zelfs €1.500,-. Deze subsidies zijn aan te vragen voor hybride warmtepompen met CV ketels die per systeem minstens €4.000,- kosten.

Advies en installatie van uw pomp

Wilt u de installatie van uw hybride warmtepomp inclusief CV ketel over laten aan echte vakmensen? Neem dan contact op met een van onze professionele installateurs.

Heeft u nog vragen of wilt u direct een hybride warmtepomp met CV ketel laten installeren? Neem dan direct contact met ons op.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!