Warmtepomp prijs

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepomp kosten » Warmtepomp prijs
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepomp prijs

De warmtepomp prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn er diverse modellen op de markt met elk een eigen functie en rendement. Vanwege de milieuzuinige werking verstrekt de overheid ook subsidies om de warmtepomp kosten te verlagen. Daarnaast zijn de prijzen van uw energierekening te verlagen afhankelijk van het vermogen van de installatie. Dit maakt het aanleggen van een warmtepomp in uw bestaande woning dus erg aantrekkelijk. Wenst u meer te weten over de prijzen van deze milieuvriendelijke techniek? Lees hieronder meer over alle soorten warmtepompen en hun prijs.

Prijzen lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht-warmtepomp heeft de laagste prijs van alle soorten die er beschikbaar zijn. Deze techniek maakt gebruik van de buitenlucht of ventilatielucht. Deze luchtstromen zijn relatief makkelijk op te vangen, waardoor er weinig verbouwingen nodig zijn om dit in een bestaande woning aan te leggen. De kosten blijven zodoende beperkt en liggen rond de €4.000,- en de €8.000,-. Het rendement kan echter sterk variëren per seizoen, aangezien de temperatuur buitenshuis per periode sterk mee verandert.

Prijzen lucht-water warmtepomp

De prijs van een lucht-water warmtepomp ligt iets hoger dan de vorige variant. Hierbij is er echter een koppeling gemaakt om de opgenomen warmte over te dragen op de waterleidingen van het sanitair of de centrale verwarming. Ook hierbij wordt de lucht als hernieuwbare energiebron gebruikt. De gemiddelde kosten voor deze installatie liggen om en nabij de €5.000,- tot €10.000,-. Het aanleggen van een dergelijk systeem is een goede vervanging voor een boiler of CV ketel die ten opzichte van een warmtepomp een hogere prijs hebben om te stoken.

Prijzen water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp heeft een relatief hoge prijs in vergelijking met de installaties die op lucht werken. Dit pompsysteem maakt echter effectief gebruik van de energie die opgeslagen is in het grondwater. Hierdoor is het rendement vele malen hoger. Om dit te bereiken zal wel geboord moeten worden tot aan het grondwater. De kosten om dit aan te leggen voor een bestaand huis ligt ergens rond de €10.000,- en €20.000,-.

Prijzen grond-water warmtepomp

De grond-water warmtepomp heeft de hoogste prijs, maar is daarentegen bijzonder rendabel. De temperatuur in de bodem is gedurende alle seizoenen zeer stabiel waardoor het rendement standaard hoog is. Het aanleggen van deze installatie voor een bestaande woning brengt de meeste kosten met zich mee. De grondboringen zijn het duurst waardoor het aanleggen van dit type warmtepomp een prijs heeft vanaf €10.000,- tot €25.000,-.

Prijs aanleggen warmtepomp

De kosten van een warmtepomp kunnen met prijsverlagingen aanzienlijk gereduceerd worden. Er zijn subsidies beschikbaar vanaf €500,- tot €3.500,-. Het model en het rendement dat een algehele installatie levert zijn onder andere factoren die de hoogte van een subsidie bepalen.

Wilt u ook een milieuvriendelijke warmtepomp laten aanleggen voor een goede prijs? Laat het onze professionele installateurs weten en wij gaan direct aan de slag.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt