Kosten warmtepomp bestaande woning 2018-03-08T11:55:59+00:00
Home » Warmtepomp kosten » Kosten warmtepomp bestaande woning

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Kosten warmtepomp bestaande woning

De kosten om een warmtepomp in een bestaande woning aan te leggen kunnen sterk variëren. Er zijn vandaag de dag zeer veel mogelijkheden om een milieuvriendelijke warmtepomp installatie aan te leggen. De kosten zijn afhankelijk van de prijs van de installatie zelf, maar ook van de verbouwingskosten die erbij komen kijken. Desalniettemin zorgt een dergelijk apparaat voor een reductie op de prijzen van uw gasrekening en draagt het bij aan een verminderde CO2 uitstoot. Wenst u meer te weten over de kosten voor aanleggen van een warmtepomp in een bestaande woning? Lees hieronder dan gauw verder.

Kostenbesparende werking voor woningen

De kosten voor een warmtepomp in een bestaande woning verdienen zich op den duur geheel terug. De energiezuinige werking van de installatie bespaart op de prijzen van uw warm water en uw gasvoorziening. Er zijn verschillende typen warmtepompen te koop die uw woning kunnen verwarmen met hernieuwbare energie. Ondanks dat de onderlinge verschillen zeer groot kunnen zijn, zowel in de kosten als op de wijze waarop de installatie plaatsvindt, werken ze allen volgens eenzelfde principe.

In alle gevallen is een buizennetwerk met koelmiddel verantwoordelijk voor het transport van de warmte uit de omgevingstemperatuur. Doordat de koelvloeistof een zeer lage temperatuur heeft, kan deze de warmte makkelijk opvangen. De warmte wordt vervoerd en naar een compressor gebracht waar het koelmiddel inmiddels een gas is geworden en samen wordt geperst. Het gas wordt hierdoor verhit en kan zo de warmte overdragen op een ander medium, zoals het water van de centrale verwarming, van het sanitair of aan de lucht in het huis. Op deze wijze kunnen de kosten van de energierekening middels een warmtepomp in een bestaande woning aanzienlijk worden verlaagd.

Kosten diverse warmtepompen

De kosten om een warmtepomp in een bestaande woning te installeren zijn voor ieder model verschillend. Een lucht-lucht warmtepomp heeft ten opzichte van de andere installaties de laagste prijs. De gemiddelde kostprijs ligt ergens tussen de €4.000,- en €8.000,-. Een lucht-water warmtepomp kan men kopen vanaf €5.000,- tot ongeveer €10.000,-. De water-water warmtepomp is hoger qua kosten, zo’n €10.000,- en €20.000,-, maar heeft tevens een hoger rendement. De duurste modellen hebben een prijs die ligt tussen de €10.000,- en €25.000,-. Daarbij kunnen de kosten variëren, afhankelijk van hoe makkelijk een warmtepomp in uw bestaande woning geïnstalleerd kan worden.

Aanlegkosten en subsidies

Op de hierboven genoemde kosten om een warmtepomp te kopen voor uw bestaande woning zijn er nog vele subsidies beschikbaar. De hoogte van een dergelijke verlaging op de aanlegkosten hangt onder andere af van het rendement van uw installatie, maar ook van de het type. De subsidie ligt gemiddeld ergens tussen de €500,- tot €3.500,-.

Wilt u ook subsidie op de aanlegkosten voor een warmtepomp in uw bestaande woning? Laat uw toestel dan installeren door onze installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!