Warmtepomp aanleggen kosten

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Warmtepomp kosten » Warmtepomp aanleggen kosten
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Warmtepomp aanleggen kosten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp aanleggen? Een warmtepomp aanleggen kan hoge kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om te weten welke opties u hebt voor de aanleg van een warmtepomp in uw bestaande woning. Door de energiezuinige werking van een dergelijke installatie steunt u niet alleen het milieu, maar kunt u tevens enorm besparen op de prijs van uw energierekening. De verminderde CO2 uitstoot en de financiële voordelen die het met zich meebrengt, zoals subsidie op de kosten, maakt de aanschaf van een warmtepomp erg interessant. Lees verder over warmtepomp kosten en de kosten van het aanleggen.

Aanleggen lucht-lucht warmtepomp

Om een lucht-lucht warmtepomp aan te leggen hebt u gemiddeld de laagste kosten. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht die alom aanwezig is. De energiebron ligt voorhanden waardoor en geen ingrijpende verbouwingen nodig zijn in een bestaande woning. De warmtepomp prijs wordt met name bepaald door de hoeveelheid units u koopt. De gemiddelde prijs van een compleet toestel ligt tussen de €4.000,- en €8.000,-. Hierbij zijn de kosten voor het aanleggen van een warmtepomp bij inbegrepen.

Aanleggen lucht-water warmtepomp

Bij het aanleggen van een lucht-water warmtepomp zijn de kosten iets hoger doordat er een koppeling gemaakt moet worden tussen de lucht en de waterkringloop van de centrale verwarming of het sanitair. Toch zijn de prijzen voor een dergelijke installatie nog steeds relatief goedkoop. Er hoeven bijvoorbeeld geen boringen plaats te vinden die de kosten om uw warmtepomp aan te leggen omhoog drijven.

Aanleggen water-water warmtepomp

De aanleg van een water-water warmtepomp is complexer dan de luchtsystemen en brengt daardoor hogere kosten met zich mee. Desondanks de prijs hoger is heeft een water-water installatie ook een hoger rendement waardoor u weer op andere kosten bespaart. Om een dit type warmtepomp aan te leggen zijn grondboringen nodig om tot het grondwater te kunnen komen. De prijs wordt vooral door deze ingreep bepaald. De kosten voor de aanleg van deze warmtepomp liggen rond de €10.000,- en €20.000,-.

Aanleggen grond-water warmtepomp

Een grond-water warmtepomp aanleggen heeft hoge kosten, maar ook een zeer hoog rendement. De installatie van het type buizenstelsel heeft de grootste invloed op de prijs. Het gaat hierbij om het aanleggen van een horizontaal of verticaal systeem in een (bestaande) woning. De installatie kan zo’n €10.000,- tot €25.000,- kosten.

Subsidie op aanlegkosten warmtepomp

U kunt voor het aanleggen van een warmtepomp nog passende subsidies op de kosten ontvangen. Voor ieder pompsysteem is de kostenverlaging verschillend afhankelijk van het rendement en het soort installatie. Gemiddeld kunt u prijzen verlagen met €500,- tot €3.500,-.

Heeft u ook graag een milieuzuinig systeem in uw woning? Neem contact op om de kosten van een warmtepomp aanleggen te bespreken! 

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt