Lucht-lucht warmtepomp subsidie

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Lucht-lucht warmtepomp » Lucht-lucht warmtepomp subsidie
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Lucht-lucht warmtepomp subsidie

Een lucht-lucht warmtepomp kopen met subsidie? Deze uiterst energiezuinige installatie zorgt ervoor dat de prijs van het energieverbruik voor het verwarmen van uw woning aanzienlijk naar beneden gaat. Door slim gebruik te maken van warmte die opgeslagen is in de omgevingslucht heeft men een onuitputbare energiebron tot de beschikking gekregen. De overheid geeft echter helaas geen subsidie op deze relatief goedkope installatie. Wilt u desondanks graag de kosten verlagen van uw verbruik met de milieuvriendelijke werking van dit apparaat? Lees verder en zie wat er mogelijk is wat betreft een lucht-lucht warmtepomp en een subsidie voor andere pompen.

Werking lucht-lucht warmtepomp

De werking van een lucht-lucht warmtepomp zonder subsidie zorgt voor een efficiënt gebruik van energiebronnen die voor iedereen beschikbaar zijn. In de buitenlucht is altijd een bepaalde hoeveelheid warmte aanwezig die voornamelijk afkomstig is van de zon. De temperatuur van de lucht is gewoonlijk te laag om uw woonkamer te verwarmen, aangezien die dezelfde temperatuur heeft. Hiervoor is een technologie ontworpen om deze energie alsnog te kunnen gebruiken.

De ongesubsidieerde lucht-lucht warmtepomp gebruikt hiervoor twee delen. Een buitenunit en een binnenunit. Het deel dat buiten geïnstalleerd wordt maakt gebruikt van een ventilator om lucht aan te zuigen. Dit deel zorgt ervoor dat wind over een koudemiddel geblazen wordt. Deze koelvloeistof is erg koud ten opzichte van de luchttemperatuur. Zodoende verwarmt het koelmiddel zich.

Uiteindelijk komt het koudemiddel als gas in een compressor terecht die in de binnenunit zit. In dit proces komt naar voren waarom het verstandig is om een lucht-lucht warmtepomp te kopen zonder een subsidie. Het gas wordt samengedrukt en wordt heet. Het gas kan in deze staat de opgeslagen warmte makkelijk afstaan aan de lucht in het huis. De benodigde elektrische energie om die warmte vrij te maken is vele malen lager dan eruit komt. Een lucht-lucht warmtepomp zonder subsidie heeft daarom een zeer hoog rendement. Tevens ligt de prijs/kosten van een dergelijk systeem relatief laag, waarover hieronder meer.

Advies over mogelijke subsidie

Voor adviezen van een specialist over de lucht-lucht warmtepomp en toepasselijke subsidies op andere modellen kunt u bij onze professionele installateurs terecht. Deze helpen u bij het maken van een verstandige keuze omtrent de installatie van het apparaat en kunnen een kostenschatting maken voor de prijs die erbij komt kijken. U kunt bijvoorbeeld verschillende typen ongesubsidieerde lucht-lucht warmtepompen kopen. Denk hierbij aan wand-, vloer- en plafondvarianten. Deze hebben elk een eigen aanpak nodig en hebben elk voor- en nadelen. Een installateur van ons bedrijf kan u helpen met het maken van de juiste keuzes voor uw woning omtrent lucht-lucht warmtepompen en de verkrijgbare subsidie voor een andere, wel gesubsidieerde installatie..

Lucht-lucht warmtepomp kopen zonder subsidie

Doorgaans ligt het kopen van een lucht-lucht warmtepomp zonder subsidie ergens rond de €2.500,-. Deze kostprijs is erg laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen. Een subsidie kan men alleen aanvragen voor duurdere varianten om de kosten daarvan te beperken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze professionele installateurs. Deze kunnen u tevens meer vertellen over de kosten en terugverdientijd van een lucht-lucht warmtepomp.

Interesse om een energiezuinige installatie te laten plaatsen? Kies dan voor onze diensten om een lucht-lucht warmtepomp zonder subsidie te kopen en te laten installeren.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt