Lucht-lucht warmtepomp kosten

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Lucht-lucht warmtepomp » Lucht-lucht warmtepomp kosten
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Lucht-lucht warmtepomp kosten

Meer weten over lucht-lucht warmtepomp kosten? Door een lucht-lucht warmtepomp te kopen, kunt u de kosten van uw gas- en warm watervoorziening sterk reduceren. Een dergelijk lucht-lucht warmtepomp kan kosten van de energierekening omlaag brengen, doordat het voor een groot deel hernieuwbare energie gebruikt.

Zo’n driekwart van alle opgewekte warmte komt uit de buitenlucht, terwijl slechts een kwart nodig is om het systeem gaande te houden. U houdt dus een enorm rendement over. Voor pompsystemen die overigens nog energiezuiniger zijn geeft de overheid subsidie op de prijs. Lees snel verder en lees over de werking, de installatie en wat een lucht-lucht warmtepomp kan kosten.

Werking van een lucht-lucht warmtepomp

De werking van een lucht-lucht warmtepomp reduceert de kosten van uw verbruik aanzienlijk. Dit apparaat kan dat voor elkaar krijgen door middel van twee verschillende onderdelen. Het eerste deel is een buitenunit waar een ventilator in zit. Deze zuigt een luchtstroom van buiten aan en blaast deze vervolgens langs een stel buizen. In deze leidingen zit een koelmiddel, waardoor de buitenlucht afkoelt en het koudemiddel zelf opwarmt.

Wanneer de koelvloeistof voldoende warmte heeft opgenomen, komt het in een gasfase terecht en komt het aan bij een compressor. Op deze plek zorgt de lucht-lucht warmtepomp dat de kosten voor de energierekening verminderen. Door een kleine toevoeging van energie kan de compressor het gas samendrukken en heet maken. Het temperatuurverschil zorgt ervoor dat het hete gas de warmte via de tweede unit, de binnenunit, kan afstaan aan de lucht binnenshuis. Op deze milieuvriendelijke wijze kan de lucht-lucht warmtepomp de kosten voor uw huishouden reduceren.

Advies bij installatie

Wenst u een consult over de lucht-lucht warmtepomp,de bijkomende kosten en mogelijke subsidie? Onze specialisten zijn meer dan bereid om u te helpen met het bepalen welke oplossing het beste is voor uw woning, hoeveel dat zal kosten en welk model u het beste kunt kopen. Zo zijn er verschillende typen installaties te koop met elk eigen prijs. Denk hierbij aan een wand-, plafond- of vloermodel dat u kunt kopen. Wat u ook wenst te weten, onze professionele installateurs kunnen u helpen met een lucht-lucht warmtepomp en de bijkomende kosten.

Hoeveel kost een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp heeft kosten die afhankelijk zijn van het type en het vermogen. Gewoonlijk kost een pompsysteem zo’n €2.500,- om te kopen. Op de aankoopprijs kunt u overigens geen aanvullende subsidiekrijgen, omdat dit toestel al een relatief lage kostprijs heeft. Onze professionele installateurs kunnen u daarover verder inlichten.

Wenst u ook gebruik te maken van hernieuwbare energie? Neem contact op met een specialist en kom meer te weten over de kosten voor een lucht-lucht warmtepomp.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt