Lucht-lucht warmtepomp kopen 2018-03-06T22:27:41+00:00
Home » Lucht-lucht warmtepomp » Lucht-lucht warmtepomp kopen

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Lucht-lucht warmtepomp kopen

Graag een lucht-lucht warmtepomp kopen? Een dergelijk pompsysteem kan op een energiebesparende wijze warmte opwekken die gebruikt kan worden voor het verwarmen van uw woning. Er is enkel een kleine inbreng van elektrische energie nodig om prijs van uw gas- en warm water kosten te reduceren. Door energie uit de omgevingstemperatuur te halen kan men een hoog rendement behalen. Wilt u meer weten over de werking van dit duurzame apparaat of wilt u weten of er een subsidie beschikbaar is of wilt u direct een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten installeren? Lees hieronder verder.

Werking van een lucht-lucht systeem

Een lucht-lucht warmtepomp kopen is de eerste stap naar een milieuzuinige toekomst. De duurzame werking van een lucht-lucht warmtepomp komt als volgt tot stand. Een buitenunit en een binnenunit staan met elkaar in verbinding en wisselen warmte uit. De buitenunit is een ventilator die op verschillende plekken in het huis geïnstalleerd kan worden. Dat kan op de grond zijn, aan de wand of op een plat dak.

Een koudemiddel, dat zich in buizenstelsel bevindt, vangt de warmte op van de wind die de ventilator aanzuigt. De koelvloeistof wordt via de buizen naar de binnenunit getransporteerd en belandt in een compressor terecht. Intussen is de koelvloeistof voldoende in temperatuur gestegen om tot een gas te vormen. De compressor zet vervolgens elektrische energie om, om het gas in druk te doen stijgen. Hierdoor wordt het heet. Omdat het rendement hoog is, is dit een van de redenen om een lucht-lucht warmtepomp te kopen. Doordat het gas veel heter is dan de luchttemperatuur binnenshuis kan deze de binnenlucht verwarmen. De verwarmde lucht wordt vervolgens de woonruimte in geblazen. Zodoende kan men door een lucht-lucht warmtepomp te kopen het huis op een efficiënte en milieuvriendelijke manier verwarmen.

Diverse installaties

Men kan een lucht-lucht warmtepomp kopen om verschillende redenen. Vaak koopt men een lucht-lucht warmtepomp om de gemiddelde kamertemperatuur te verhogen. Zo kan men de prijs voor de stookkosten aanzienlijk verminderen. De installatie kan met minimale verbouwing geplaatst worden in de tuin dichtbij het huis. Men kan er ook voor kiezen om het pompsysteem op het dak te zetten. Een alternatieve keuze is door een vloer-, plafond-, of wandmodel te kiezen voor de installatie. Een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten plaatsen kan dus op diverse manieren.

Hoeveel om een lucht-lucht warmtepomp te kopen

Hoeveel het kost om een lucht-lucht warmtepomp te kopen is afhankelijk van het model en de soort installatie. Ook is de hoeveelheid units die u koopt een factor die de kosten beïnvloedt. Een standaard installatie is echter al beschikbaar vanaf zo’n €2.500,-. Hierop kan men geen subsidie op de prijs krijgen vanwege de reeds relatief lage kostprijs.

Wilt u meer weten? Of wilt u een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten installeren? Neem dan snel contact op met onze installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!