Lucht-lucht warmtepomp kopen

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Lucht-lucht warmtepomp » Lucht-lucht warmtepomp kopen
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Lucht-lucht warmtepomp kopen

Graag een lucht-lucht warmtepomp kopen? Een dergelijk pompsysteem kan op een energiebesparende wijze warmte opwekken die gebruikt kan worden voor het verwarmen van uw woning. Er is enkel een kleine inbreng van elektrische energie nodig om prijs van uw gas- en warm water kosten te reduceren. Door energie uit de omgevingstemperatuur te halen kan men een hoog rendement behalen. Wilt u meer weten over de werking van dit duurzame apparaat of wilt u weten of er een subsidie beschikbaar is of wilt u direct een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten installeren? Lees hieronder verder.

Werking van een lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp kopen is de eerste stap naar een milieuzuinige toekomst. De duurzame werking van een lucht-lucht warmtepomp komt als volgt tot stand. Een buitenunit en een binnenunit staan met elkaar in verbinding en wisselen warmte uit. De buitenunit is een ventilator die op verschillende plekken in het huis geïnstalleerd kan worden. Dat kan op de grond zijn, aan de wand of op een plat dak.

Een koudemiddel, dat zich in buizenstelsel bevindt, vangt de warmte op van de wind die de ventilator aanzuigt. De koelvloeistof wordt via de buizen naar de binnenunit getransporteerd en belandt in een compressor terecht. Intussen is de koelvloeistof voldoende in temperatuur gestegen om tot een gas te vormen. De compressor zet vervolgens elektrische energie om, om het gas in druk te doen stijgen. Hierdoor wordt het heet. Omdat het rendement hoog is, is dit een van de redenen om een lucht-lucht warmtepomp te kopen. Doordat het gas veel heter is dan de luchttemperatuur binnenshuis kan deze de binnenlucht verwarmen. De verwarmde lucht wordt vervolgens de woonruimte in geblazen. Zodoende kan men door een lucht-lucht warmtepomp te kopen het huis op een efficiënte en milieuvriendelijke manier verwarmen.

Diverse lucht-lucht warmtepompen kopen

Men kan een lucht-lucht warmtepomp kopen om verschillende redenen. Vaak koopt men een lucht-lucht warmtepomp om de gemiddelde kamertemperatuur te verhogen. Zo kan men de prijs voor de stookkosten aanzienlijk verminderen. De installatie kan met minimale verbouwing geplaatst worden in de tuin dichtbij het huis. Men kan er ook voor kiezen om het pompsysteem op het dak te zetten. Een alternatieve keuze is door een vloer-, plafond-, of wandmodel te kiezen voor de installatie. Een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten plaatsen kan dus op diverse manieren. Ook is het mogelijk om voor diverse modellen subsidie aan te vragen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Kosten en prijs van een lucht-lucht warmtepomp kopen

Hoeveel de kosten van een lucht-lucht warmtepomp kopen zijn, is afhankelijk van het model en de soort installatie. Ook is de hoeveelheid units die u koopt een factor die de kosten beïnvloedt. Een standaard installatie is echter al beschikbaar vanaf zo’n €2.500,-. Hierop kan men geen subsidie op de prijs van een lucht-lucht warmtepomp krijgen, vanwege de reeds relatief lage kostprijs.

Wilt u meer weten? Of wilt u een lucht-lucht warmtepomp kopen en laten installeren? Neem dan snel contact op met onze installateurs.

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt