Water-water warmtepomp kosten

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Water-water warmtepomp » Water-water warmtepomp kosten
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Water-water warmtepomp kosten

Wat zijn de water-water warmtepomp kosten? Dit is van cruciaal belang wanneer u een dergelijk systeem wilt kopen. Vandaag de dag zijn de kosten lager geworden vanwege water-water warmtepomp subsidie. Deze kostenverlagingen zijn er, omdat deze geothermische methode om warmte uit grondwater te onttrekken uiterst energiezuinig is. De water-water warmtepomp heeft ten opzichte van andere pompsystemen het hoogste rendement. De prijs van uw water- en gasrekening kan drastisch gereduceerd worden met een efficiënt systeem. Lees hieronder meer over de kosten omtrent het kopen van een water-water warmtepomp, zoals prijs en subsidie.

Hoe werkt een water-water warmtepomp?

De kosten van een water-water warmtepomp verdienen zich dubbel en dwars terug door de effectieve wijze waarop een dergelijk systeem warmte uit het bodemwater haalt. Een buizenstelsel, gevuld met koudemiddel, is de sleutel tot het succes van de techniek. Hierbij wordt de koelvloeistof de aarde geleid via een pompput. De vloeistof heeft een lagere temperatuur dan het omringende grondwater, waardoor het koelmiddel automatisch warmte uit de omgeving opneemt.

Vervolgens wordt het opgepompt, bereikt het een compressor en is het intussen tot een gas geworden. De compressor zet het gas onder druk waardoor deze heet wordt. Het gas is dan in perfecte staat om de waterleidingen te verwarmen. De kosten voor de centrale verwarming kunnen op die wijze verlaagd of zelfs weggewerkt worden. Na dit proces verandert het koelmiddel weer in een vloeistof en gaat het weer de grond in om warmte uit het bodemwater te onttrekken. Zo is de cyclus gesloten en kunt u met uw water-water warmtepomp de kosten van de energierekening omlaag brengen.

Installatiekosten water-water warmtepomp

Om de water-water warmtepomp te installeren komen er kosten van verschillende factoren kijken. Zo is de diepte van het grondwater van invloed op de prijs van de boring. Hoe dieper er geboord moet worden, des te hoger de kosten komen te liggen. Verder worden de prijzen beïnvloed door de grondsoort waarin geboord moet worden. De kosten van uw installatie water-water warmtepomp kunnen uiteindelijk worden terugverdiend.

Water-water warmtepomp kosten en subsidie

Een water-water warmtepomp kopen brengt hoge kosten met zich mee. Gelukkig zijn er daarvoor toepasselijke subsidies om de kosten mee te verlagen. Men kan de prijs door middel van subsidie reduceren met zo’n €2.500,- waar een extra kostenverlaging op komt per kW die uw apparaat extra opwekt. Een volledige installatie kost al gauw zo’n €12.500,- à €15.000,-. De subsidie haalt dus grofweg een tiende tot een vijfde van de water-water warmtepomp prijs af.

Wilt u graag een milieuvriendelijke water-water warmtepomp voor aantrekkelijke verlaagde kosten laten installeren? Laat dat dan doen door onze professionele installateurs! Neem contact op om de prijs, kosten en subsidie te bespreken!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt