Water-water warmtepomp subsidie 2019-02-18T15:08:41+00:00
Home » Water-water warmtepomp » Water-water warmtepomp subsidie

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Water-water warmtepomp subsidie

Wat is de actuele water-water warmtepomp subsidie? Een water-water warmtepomp met subsidie kopen, kan tegenwoordig met fikse kortingen. Deze duurzame pompsystemen zijn inmiddels overal erkend en men wordt aangespoord om zo’n apparaat voor een woning te kopen. Dat is dan ook te begrijpen aangezien de prijs zich terugverdient door de efficiënte werking van een water-water warmtepomp. Onder alle pompsystemen heeft deze het hoogste rendement. De water-water warmtepomp kosten zijn daarentegen ook hoger. En daarom is het prettig dat er een subsidie voor aan te vragen is. Wenst u meer te weten over de water-water warmtepomp en een passende subsidie? Hieronder leest u er meer over.

Werking van gesubsidieerd water-water systeem

Om een water-water warmtepomp met subsidie operationeel te maken zijn er twee putten nodig. De eerste is een pompput, die de koelvloeistof de grond in pompt. Het koudemiddel onttrekt de warmte uit het grondwater in de directe omgeving en wordt vervolgens omhoog gestuurd. Via een retourput, de tweede put, komt de koelvloeistof weer aan het oppervlak om de opgenomen warmte af te geven aan de waterkringloop van de centrale verwarming en de CV ketel.

De geboorde putten liggen ongeveer op een diepte van 25 tot 100 meter in het grondwater. Hier is de temperatuur constant doordat er vanuit het midden van de aarde warmte omhoog straalt en er vanaf het aardoppervlak energie wordt afgestaan dat afkomstig is van zonlicht. Deze warmte blijft gewoonlijk onbenut, maar door het kopen van een water-water warmtepomp waar subsidie voor zijn kan men deze energie aanwenden op een milieubesparende wijze.

Wat er bij een installatie komt kijken

Indien u een water-water warmtepomp met subsidie wilt laten installeren, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo worden de kosten onder andere bepaald door de diepte waarop geboord wordt. Dat is weer afhankelijk van waar het grondwater zich precies in de aarde bevindt. De grondsoort is ook van invloed op de prijs, aangezien dat het boorproces kan bespoedigen of belemmeren. Daarnaast kan men bewust kiezen om een boorput op grote diepte aan te leggen. Een gesubsidieerde water-water warmtepomp die in contact staat met het bodemwater van constante temperatuur is namelijk het meest rendabel. Verder is er rekening te houden met de prijs van de verbouwing van de installatie. Een water-water warmtepomp kan in alle gevallen een subsidie krijgen.

Subsidie voor uw water-water warmtepomp

De hoogte van de subsidie die men voor de water-water warmtepomp kan krijgen is afhankelijk van de efficiëntie van uw systeem. Gewoonlijk kost een compleet systeem met installatie €12.500,- tot €15.000,-. De prijs en kosten van een losse warmtepomp zonder installatie is zo’n €7.500,- à €10.000,-. De subsidies die beschikbaar zijn om de prijzen te verlagen zijn ongeveer €2.500,- wat verder kan worden vergroot per iedere kW die uw systeem extra produceert.

Water-water warmtepomp met subsidie kopen? Neem ook een energiezuinig en milieuvriendelijk systeem. Laat onze professionele installateurs uw water-water warmtepomp installeren tegen lage kosten.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!