Water-water warmtepomp prijs 2018-03-08T14:46:08+00:00
Home » Water-water warmtepomp » Water-water warmtepomp prijs

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Water-water warmtepomp prijs

De prijs van een water-water warmtepomp kan vandaag de dag bij aankoop flink verlaagd worden. Door de milieuzuinige werking en de effectieve wijze waarop energie gegeneerd wordt zijn er aantrekkelijke subsidies beschikbaar op de kosten. Naast deze voordelen bij het kopen bespaart u ook op de prijzen van uw gas- en warm watervoorziening. Laat uw huis verwarmen door deze hernieuwbare technologie. Wilt u meer weten over de werking van zo’n apparaat of wilt u meer weten over de water-water warmtepomp prijs of over de prijzen van een installatie? Lees dan verder.

Werking van de water-water koppeling

De water-water warmtepomp prijs wordt door verschillende factoren bepaald. Ten eerste worden de prijzen bepaald door de boringen die moeten plaatsvinden. Er zijn twee putten nodig om het systeem te koppelen aan de watervoorziening van het sanitair. Namelijk een pompput om een koudemiddel in een gesloten circuit de grond in te pompen en een retourput waar het verwarmde middel terug naar boven komt.

De kosten voor de water- en gasrekening kunnen omlaag worden gebracht doordat de koelvloeistof in de eindfase inmiddels een gas is geworden en daarna in een compressor wordt samengeperst. De ontstane druk voert de temperatuur op, opdat de warmte overgedragen kan worden aan het leidingwater. Hier is slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit voor nodig, terwijl er zeer veel opgeslagen warmte bij vrijkomt. Zodoende kunt u met uw water-water warmtepomp de prijs die u voor uw energie betaalt sterk verlagen.

Factoren voor de installatie prijs

De installatie van een water-water warmtepomp kan de prijs op meerdere manieren beïnvloeden. De diepte van de boringen is hetgeen wat de prijzen voor het grootste deel bepaalt. De diepte hangt weer af op welke diepte het bodemwater zich bevindt. Daarnaast zijn er invloeden zoals bodemtype die uitmaken of water snel wegspoelt of in de aarde blijft hangen. De kosten voor de installatie boven de grond zijn afhankelijk van uw woning en de eventuele benodigde verbouwing.

Water-water warmtepomp kopen met prijsverlaging

Met subsidies kunt u de prijs om een water-water warmtepomp te kopen flink verlagen. Voor een installatie betaalt u gewoonlijk een prijs van €12.500,- à €15.000,-. Dat zijn hoge kosten voor de gemiddelde Nederlander. Daarom kan men in aanmerking komen voor prijsreducties van rond de €2.500,-. Daar krijgt u €100,- bovenop per elke kW die uw installatie extra produceert, vanaf 10kW. Daarnaast kunt u door aanleg van uw milieuvriendelijke water-water warmtepomp op den duur veel geld besparen. U betaalt nauwelijks of zelfs geen kosten meer voor de verwarming van uw woning.

Wilt u ook een water-water warmtepomp voor een aantrekkelijke prijs kopen en laten installeren? Doe dat doen bij onze gecertificeerde installateurs.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!