Lucht-water warmtepomp prijs

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Lucht-water warmtepomp » Lucht-water warmtepomp prijs
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Lucht-water warmtepomp prijs

Wilt u een lucht-water warmtepomp voor goede prijs kopen? Deze milieuvriendelijke technologie is volledig ondersteunt door de overheid, waardoor er vele subsidies zijn op de prijzen. De lucht-water warmtepomp maakt handig gebruik van de energie die als warmte opgeslagen is in de lucht. Ook bij lagere temperaturen is er altijd nog warmte uit vrij te maken. Dat maakt het kopen van een lucht-water warmtepompuiterst rendabel en scheelt het aanzienlijk op de kosten van uw water- en gasrekening. Lees hieronder meer over de installatie, de werking en de kostenverlagingen op een lucht-water warmtepomp en diens prijs.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Als eerste is het belangrijk om te weten hoe een lucht-water warmtepomp werkt alvorens men de prijs kan inschatten. Een dergelijk systeem bestaat uit twee hoofddelen. Een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit is een ventilator die de relatief warme lucht van buitenshuis aanzuigt. Deze blaast de luchtstroom langs een netwerk van buizen waarin een koudemiddel zich bevindt.

Dit koudemiddel is uiterst geschikt om warmte op te slaan en af te geven. Door de warmere buitenlucht neemt het die temperatuur over en slaat het op als warmte. De koelvloeistof wordt doorgepompt en verdampt langzaamaan tot het bij een compressor aankomt. Hier wordt de druk opgevoerd en geeft het koudemiddel, als heet gas, de opgeslagen energie prijs aan de binnenunit. Hier kan de warmte aangewend worden om onder andere het sanitair te verwarmen of om de waterleiding van de CV ketel op te warmen. Doordat er veel energie vrijgemaakt wordt tijdens dit proces, kan een lucht-water warmtepomp de prijs voor de gas- en warm watervoorziening drastisch verminderen.

Lucht-water warmtepomp met uiteenlopende prijzen

Een lucht-water warmtepomp is er in verschillende prijzen en voor diverse toepassingen. De meest gebruikelijke functie is die als verwarmer van het sanitair en de centrale verwarming waarbij het de standaard stookkosten reduceert. Een luxe uitvoering hiervan kan gebruikt worden om prijs van de energiekosten voor zwembaden te verlagen.

Ook kan er een combisysteem geïnstalleerd worden waarmee niet alleen de waterkringloop van uw woning verwarmd kan worden, maar ook specifieke plekken kan verwarmen zoals wanden en vloeren. Op die wijze kan een lucht-water warmtepomp de prijs van de verbruikskosten op allerlei manieren inperken.

Lucht-water warmtepomp prijs met subsidie

Standaard kan met voor een lucht-water warmtepomp subsidie aanvragen krijgen. Men hoeft dus niet de volle pond te betalen indien men ervoor kiest er een te kopen. De prijzen voor een algehele installatie liggen rond de €10.000,- inclusief apparaat. Een warmtepomp zelf heeft een kostprijs van €5.000,-. Hierop kan men een flinke subsidie krijgen van ongeveer €2.500,-.

Wilt u ook een lucht-water warmtepomp met subsidie voor een degelijke prijs kopen? Doe dat dan bij onze professionele installateurs. Neem contact op met vragen over subsidie, prijs en kosten! 

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt