Werking hybride warmtepomp 2018-10-29T14:46:58+00:00
Home » Werking hybride warmtepomp

Uw gegevens

Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang een vrijblijvend advies!

Werking hybride warmtepomp

Wilt u weten wat de werking is van een hybride warmtepomp? Een hybride warmtepomp is een zeer energiezuinig systeem dat de omgevingstemperatuur van buitenshuis gebruikt om een woning te voorzien van warmte voor de centrale verwarming. U kunt met een dergelijk systeem niet alleen geld besparen, maar ook het milieu. Daarom is het een milieubewuste keuze om te kiezen voor een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van de werking van een hybride warmtepomp.

Hoe werkt een hybride warmtepomp

De werking van een hybride warmtepomp wordt bepaald door twee verschillende verwarmingstechnieken. In de eerste plaats werkt de hybride warmtepomp door een ventilator die de luchtstroom van buiten langs een koelsysteem haalt. De warmte die van de buitenlucht wordt onttrokken, wordt gebruikt om het water van de CV te verwarmen tot het gewenste niveau.

Aan de andere kant kan het als een gasgestookte Cv-ketel dienst doen. Dit is van toepassing wanneer de buitentemperatuur te laag is voor de hybride warmtepomp om warmte uit de lucht op te nemen. Daarnaast kan het als Cv-ketel ook het kraanwater het hele jaar door warm houden.

Werking van verschillende varianten

Door verschillende uitvoeringen is de werking van een hybride warmtepomp niet in alle gevallen gelijk. De functie komt in alle gevallen overeen in het feit dat het lucht gebruikt om de centrale verwarming van warmte te voorzien. Er zijn drie typen beschikbaar.

Het eerste model gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Een ander model gebruikt echter de warmte van binnenhuis uit de ventilatieafvoer. Zo wordt de warmte uit ventilatielucht gerecycled wat anders verloren zou zijn gegaan. De voorwaarde is wel dat uw woning beschikt over een ventilatiesysteem. Het derde type werkt aan de hand van een combinatie tussen de eerste en tweede methode. Zowel de buitenlucht als de binnenlucht die voor ventilatie heeft gezorgd worden door de werking van deze hybride warmtepomp gebruikt om warmte te onttrekken.

Kosten voor installatie van een hybride warmtepomp

Ten opzichte van andere warmtepompen is een hybride warmtepomp door de kenmerkende werking erg goedkoop. Het laten plaatsen van een buitenunit die de buitenlucht aanzuigt is een kleine ingreep ten opzichte van het boren van diepe gaten voor een geothermische pomp. Daarnaast kan de binnenunit die dienst doet als Hr-ketel apart worden geïnstalleerd en hoeft niet van te voren in een huis zijn ingebouwd. Doordat de installatie van een dergelijk verwarmingssysteem weinig ingrijpend is en geschikt is voor bestaande woningen is het in veel opzichten financieel erg voordelig.

Wilt u ook een milieubesparende warmtevoorziening in uw woning? Neem dan contact met ons op en laat onze professionele installateurs een hybride warmtepomp installeren met een energiezuinige werking.

Harry van Horlinken

Al 3 jaar tevreden met zijn warmtepomp.

Ik werd snel teruggebeld en al na een paar weken werd mijn warmtepomp geïnstalleerd. Snel afgehandeld door keurige gasten, ik zou het zo opnieuw doen!