Elektrische CV Ketel

Check wat u kunt besparen op uw energierekening


100% onafhankelijk advies
Vakkundig installatie
Alle warmtepompen
Geschikt voor iedere woning
Home » Elektrische CV Ketel
Warmtepomp soorten Lees meer
Werking warmtepomp Lees meer
Kosten & subsidies Lees meer
Aanschaf & installatie Lees meer

Elektrische cv ketel

Elektrische cv ketel kopen? De meeste huishoudens in Nederland maken niet gebruik van een elektrische verwarmingsketel, maar van ‘ouderwets’ aardgas. Hier komt echter een hoop Co2 door vrij, en de uitstoot van deze Co2 is juist wat we willen reduceren. Vanaf 2021 is het dan ook hoogstwaarschijnlijk verplicht om een duurzame warmtebron te laten installeren wanneer uw gasketel aan vervanging toe is. U kunt hierbij denken aan een elektrische cv ketel, maar ook aan een elektrische combiketel of elektrische warmtepomp.

Meer weten over de mogelijkheden van een elektrische cv ketel of elektrische verwarmingsketel? Lees hieronder verder!

Verschil gasgestookte cv ketel en een elektrische cv ketel zonder gas

Het biedt veel voordelen om over te stappen op een elektrische cv ketel. De CV ketel is in de meeste huishoudens de basis van het gehele verwarmingssysteem. Toch zijn er een hoop verschillen tussen een ‘ouderwetse’ cv ketel op gas en een cv ketel zonder gas.

De cv ketel op aardgas verbrandt deze fossiele brandstof en gebruikt dit om het cv water te verwarmen. Hierbij komen een hoop rookgassen vrij, die ook afgevoerd moeten worden. Een elektrische cv ketel of verwarmingsketel werkt anders. Deze werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit. Daarbij wordt er geen rookgas geproduceerd en komt er geen koolmonoxide vrij. Dit maakt de elektrische cv ketel een prachtig alternatief. Alhoewel…

Waarom een elektrische warmtepomp?

Een elektrische cv ketel klinkt als een aantrekkelijk alternatief voor een verwarmingsketel op gas. Echter moet uw woning hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Goede isolatie;
  • Een maximaal verbruik van 3 tot 4 kilowatt;
  • Een dak dat geschikt is voor zonnepanelen.

Geen zorgen!

Wanneer uw woning niet geschikt is voor een elektrische cv ketel, is de elektrische warmtepomp een prachtig alternatief! Deze warmtepomp is in veel gevallen interessanter dan de elektrische verwarmingsketel. Het vraagt namelijk om minder aangrijpende veranderingen aan uw woning dan een geheel elektrische cv ketel. Toch brengt een warmtepomp niet alleen maar voordelen met zich mee. Uw woning moet nog steeds voorzien zijn van een goede isolatie om de elektrische warmtepomp te kunnen herbergen. Daarbij is het nog steeds een flinke investering.

Warmtepomp BNL biedt echter nóg een goed alternatief voor de elektrische cv ketel en de elektrische warmtepomp: de elektrische combiketel.

Waarom een elektrische combiketel?

Een elektrische combiketel, bestaande uit een ‘ouderwetse’ cv ketel op gas en een hybride warmtepomp, is een mooi middel om zuiniger met het klimaat om te gaan, minder te verbruiken én het vraagt om een minder grote investering dan een elektrische warmtepomp. Beide systemen werken samen en zorgen dat uw uitstoot een stuk minder wordt. Al met al een goed alternatief voor de elektrische cv ketel of verwarmingsketel.

Direct een elektrische cv ketel zonder gas kopen

Wilt u een elektrische cv ketel zonder gas kopen? Wanneer uw huis aan alle voorwaarden voldoet, is dit een zeer goed alternatief voor de verwarmingsketel op gas. Echter zijn er nog veel meer goede alternatieven. Denk aan de elektrische warmtepomp of de elektrische combiketel. Weet u niet of u voor een elektrische cv ketel moet gaan of niet? Neem contact op en laat u vrijblijvend informeren door één van onze professionals!

FAQ

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt

FAQ Vraag

Hier komt het antwoord te staan wanneer je dit openklapt